Life

Rețetă de clătite pufoase. Ingredientul secret al bucătarilor pentru un gust unic

O rețetă extrem de delicioasă de clătite. Ingredientul pe care îl folosesc bucătarii de fiecare dată pentru un aspect pufos.
12.05.2023 | 19:28
Reteta de clatite pufoase Ingredientul secret al bucatarilor pentru un gust unic
Cum să prepari cele mai pufoase clătite. Sursa foto: Rețete Papa Bun
ADVERTISEMENT

Clătitele sunt unele dintre cele mai delicioase preparate. Niciodată nu vei da greș cu un astfel de desert, dacă îți dorești să impresionezi pe cineva drag, mai ales pe membrii familiei. Iată o rețetă prin care clătitele pot ieși pufoase și delicioase.

O rețetă unică de clătite. Cum să le prepari pufoase și delicioase

Cu gem, ciocolată, brânză sau miere de albine, clătitele sunt un plus de endorfine pentru tine. Maeștrii în arta culinară cunosc o mulțime de secrete prin care le poți obține moi și aromate. Ia un bol mare lângă tine și urmează pașii de mai jos:

ADVERTISEMENT

Rețeta pe care ți-o vom prezenta a devenit virală pe rețelele de socializare, mai ales pe Tik-Tok. A fost distribuită de mulțimi de utilizatori până în momentul de față. Crema de ciocolată este ideală dacă le dorești pufoase și să nu capete o textură uscată.

Pe lângă crema de ciocolată, mai poți pune și: lapte, ouă, făină, un praf de sare, ulei, unt și, opțional, esență de vanilie sau zahăr vanilat. Așa cum se poate observa, ingredientele nu sunt unele scumpe și se pot găsi în orice magazin alimentar.

ADVERTISEMENT

În cât timp se prepară clătitele

Totul poate fi gata în doar 15 minute. Modul de preparare este foarte simplu. Într-un bol, pune mai întâi crema de ciocolată și laptele. Aceste ingrediente se amestecă, cu un tel sau cu un mixer și, atenție, crema de ciocolată trebuie să fie păstrată la temperatura camerei.

Dacă nu se va ține la temperatura camerei, crema de ciocolată se va topi mai greu și va fi dificil de încorporat. Următorul pas este să completați compoziția cu ouă, praful de sare, făina și începeți din nou să amestecați. Apoi, puneți esența de vanilie sau zahărul vanilat.

ADVERTISEMENT

Aluatul este gata, așa că penultimul pas presupune să luați o tigaie, o lăsați să se încălzească și turnați o picătură de ulei. Ulterior, mișcați tigaia dintr-o parte în alta și puneți puțin din aluat. Din nou tigaia se mișcă dintr-o parte în alta, în așa fel încât clătita să iasă rotundă.

Clătita se coace cinci minute pe o parte, și cinci pe cealaltă, iar apoi se așază pe un vas plat. La final, după ce faceți numărul de clătite dorit, le puteți unge cu miere de albine, iar pe deasupra cu nucă, cu ciocolată, dulceață sau brânză.

ADVERTISEMENT

Clătitele se pot servi calde sau reci. Unii bucătari le asortează cu înghețată, atât pentru un decor aparte, cât și pentru un gust diferit. Cu siguranță cei dragi vor rămâne surprinși și cu greu se vor sătura. Vor cere porție dublă. Poftă bună!

ADVERTISEMENT