Life

Cum să prepari cele mai delicioase clătite cu bere. Vor fi extrem de pufoase, dar și aromate

Te-ai gândit vreodată să prepari clătite cu bere? Textura lor se va schimba total, iar aroma va fi una cu adevărat excepțională.
12.08.2023 | 11:24
Cum sa prepari cele mai delicioase clatite cu bere Vor fi extrem de pufoase dar si aromate
Cum să prepari cele mai delicioase clătite cu bere. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată să prepari clătite cu bere? Sunt delicioase, mai pufoase decât cele pe care le știai până acum, dar și mult mai aromate. Și nu sunt deloc dificil de preparat.

Cum să prepari cele mai delicioase clătite cu bere

Dacă adori deserturile rapide făcute în casă, atunci trebuie neapărat să prepari clătite cu bere. Cu siguranță după ce le vei observa gustul, dar și textura, le vei mai face și a doua oară.

ADVERTISEMENT

Această rețetă de clătite cu bere este o variantă destul de interesantă. Gustul este unul de neegalat, iar consistența una pufoasă. De asemenea, lista cu ingrediente nu se modifică prea mult față de rețeta clasică.

Dacă vrei să încerci această provocare, atunci ingredientele de care vei avea nevoie sunt următoarele:

ADVERTISEMENT
  • 1 cană de făină de grâu
  • 1 ou
  • 1 cană de bere (blondă sau brună, în funcție de preferințe)
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • unt/ulei pentru tigaie.

Cum poți obține clătite mai pufoase

În momentul în care ai toate cele necesare, te poți apuca de treabă. Rețeta de clătite cu bere nu va fi deloc complicată. După cum știi deja, vei avea nevoie de un bol mare în care să amesteci făina, alături de zahăr, praf de copt, dar și de sare.

ADVERTISEMENT

În același bol, după ce am amestecat aceste ingrediente, punem și oul, dar și jumătate din cantitatea de bere aleasă. Totul se amestecă foarte bine, până când aluatul obținut este unul omogen.

Treptat se adaugă și restul de bere. Iar pentru cei care vor niște clătite mai pufoase, poate fi suplimentată cantitatea de bere. Aceasta practic are rolul de a le umfla.

ADVERTISEMENT

Odată pregătită compoziția, luăm o tigaie, pe care o vom unge, după preferințe, fie cu unt, fie cu ulei. La fel ca și la clătite clasice, punem o o parte din aluat în tigaia încinsă și îl întindem ușor, pentru a obține o clătită subțire.

Clătită se coace pe fiecare parte până când apar bule la suprafață, iar marginea se vede aurie. Acest lucru durează doar câteva secunde, astfel că trebuie să fii atent și să nu te îndepărtezi de tigaie.

La final, aceste clătite cu bere pot fi consumate cu diferite umpluturi. Poți opta pentru niște fructe proaspete, cremă de ciocolată, gem, sau poate chiar și sirop de arțar, în funcție de preferințe.

ADVERTISEMENT