Life

Ce să pui în apă dacă vrei să îți reziste lalelele mai mult. Trucul genial pe care puține persoane îl știu

Ce să pui în apă dacă vrei să îți reziste lalelele mai mult? Există un truc care te poate ajuta să te bucuri de florile tale o perioadă mai lungă.
14.04.2024 | 17:45
Ce sa pui in apa daca vrei sa iti reziste lalelele mai mult Trucul genial pe care putine persoane il stiu
Ce să pui în apă dacă vrei să îți reziste lalelele mai mult. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să pui în apă dacă vrei să îți reziste lalelele mai mult? Mai toate florile necesită o atenție sporită. În caz contrar, ele ajung să se usuce și cu siguranță nu ne dorim acest lucru.

Ce să pui în apă dacă vrei să îți reziste lalelele mai mult

Când vine vorba despre florile pe care le ținem în vază, situația este și mai neplăcută. Uneori ne trezim că doar după câteva zile, acestea s-au uscat și suntem nevoiți să le aruncăm.

ADVERTISEMENT

Există însă un truc pe care trebuie să îl încerci și tu. Dacă vrei ca lalelele să reziste mai mult, vei avea nevoie de un ingredient pe care îl vei adăuga în apă. Cu siguranță o să vezi diferența. Și alte detalii fac însă diferența.

În primul rând înainte să pui lalelele în vază, asigură-te că le înțepi delicat la baza bulbilor. Acest gest oferă o rezistență sporită. Practic stimulează circulația aerului prin tulpină și ajută apa să ajungă mai eficient la floare.

ADVERTISEMENT

Trucul genial pe care puține persoane îl știu

Ingredientul pe care trebuie să îl pui în apă dacă vrei să îți reziste lalelele mai mult este zeama de lămâie. Ai grijă să adaugi câteva picături în vază, pentru că vei avea doar de câștigat. Poate nu știai, dar lămâia are beneficii uimitoare.

Aciditatea sa poate să inhibe dezvoltarea bacteriilor. Astfel, tulpinile lalelelor se mențin sănătoase o perioadă mai lungă de timp. Iar tu o să te bucuri de florile tale tragi chiar și mai bine de o săptămână.

ADVERTISEMENT

E important însă să le tai și codițele. Acestea trebuie tăiate oblic, sub jetul de apă. În acest mod se creează o absorbție optimă a apei în momentul în care florile vor sta în vază. De asemenea, nu uita că florile au nevoie de apă proaspătă.

Drept urmare, nu uita să înlocuiești regulat apa. Lalelele au nevoie de o hidratare continuă, spre deosebire de alte plante. În acest mod rămân vii mai mult timp și își păstrează frumusețea.

ADVERTISEMENT

Unde să pui vaza ca să nu se usuce florile atât de repede? E recomandat ca aceasta să stea într-un colț mai răcoros din casă, cu umbră. Lumina soarelui grăbește procesul de înflorire, iar plantele se deteriorează prematur.

ADVERTISEMENT