Ce să pui în ciorba de perișoare ca să aibă un gust deosebit, ca la restaurant. Trucul pe care marii bucătari îl folosesc pentru acest preparat culinar. Descoperă în rândurile de mai jos despre ce este vorba, de fapt.
Ingredientul care nu trebuie să lipsească din ciorba de perișoare. Chefii spun că oferă savoare și gustul va fi ca la local. Și unde mai pui că nu trebuie să scoți din buzunar bani mulți pentru că îl ai deja în bucătărie sau în cămară.
Foarte multe lume preferă supa acrișoară pentru care nu este nevoie de produse costisitoare sau ceva ieșit din comun. Bucătarii de top obișnuiesc să folosească zeamă de varză sau chiar lichidul din borcanul cu castraveți murați.
Cantitatea care se adaugă în oală depinde de gustul fiecăruia. E foarte important ca mâncarea să fie gustată înainte de a fi oprit focul de la aragaz. Această ciorbă delicioasă merge mâncată cu ardei iuți, smântână și ceapă roșie.
Dacă alături mai este și pâine caldă atunci poți spune că ai parte de o masă pe cinste, exact cum se găsește numai în marile restaurante. De acum înainte nu vei mai merge în niciun local și nici nu vei mai comanda.
Ciorba de perișoare este una dintre cele mai bune și mai des gătite de gospodinele din România. Se face extrem de simplu și nu are nevoie de multe ingrediente. Printre acestea se numără: carnea tocată de vită – porc, 1 ou, 3 linguri de orez, 1 ceapă, 1 morcov, 1 păstârnac, 100 grame de țelină.
Din preparatul culinar nu trebuie să lipsească 700 ml de zeamă de varză, 150 grame de roșii din conservă, 50 grame de fidea și o legătură de pătrunjel. De asemenea, ciorba de perișoare mai conține și o jumătate de ardei kapia.
Carnea tocată se amestecă cu ceapa mărunțită, sarea, oul bătut și orezul spălat și scurs bine de apă. Se formează perișoarele și se pun la fiert într-o oală în care este apă fiartă. Spuma formată deasupra se adună cu o spatulă.
Legumele se spală, se curăță și se toacă cât mai mărunt. Se pun în oală și se lasă totul la fiert pentru circa 30 de minute. După ce a trecut această perioadă se adaugă roșiile din conservă și zeama de varză. Se potrivește cu sare.
Se pune și fideaua și se mai lasă pe aragaz încă două minute. Când ciorba de perișoare este gata se oprește focul și se adaugă pătrunjelul tocat. Preparatul culinar se servește cald împreună cu smântână și ardei iute.