Life

Ce să pui în perișoare pentru un gust ca la bunica acasă. Puține gospodine mai știu acest secret. Așa le vei face fragede și pufoase

Cum prepari perișoarele fragede și pufoase pentru o ciorbă delicioasă, cu un gust ca la bunica acasă. Secretul cunoscut de puține gospodine.
04.02.2024 | 13:28
Ce sa pui in perisoare pentru un gust ca la bunica acasa Putine gospodine mai stiu acest secret Asa le vei face fragede si pufoase
Rețetă unică de ciorbă de perișoare. Sursa foto: Bucătăria Mamei
ADVERTISEMENT

Ciorba de perișoare este adorată de mulți români. Este, totodată, unul dintre produsele noastre tradiționale care ne introduce în atmosfera de copilărie, când luam masa alături de bunici și mâncarea avea, parcă, alt gust.

Cum facem perișoarele de ciorbă pufoase și fragede. Ingredientul secret

Dacă îți este dor de o ciorbă de perișoare ca la bunica acasă, iată o rețetă extrem de savuroasă, prin care îi vei surprinde pe cei dragi. Îți dezvăluim și secretul unor perișoare fragede și pufoase. Puține gospodine îl mai cunosc astăzi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, află că lista de ingrediente nu include produse sofisticate, ci foarte simple și care se pot cumpăra din orice magazin alimentar sau supermarket. Ai nevoie de următoarele:  250 de grame de carne de tocată, ideal de pui, un albuș de ou, 50 de grame de orez, jumătate de litru de borș, 250 mililitri de suc de roșii, un ardei capia, o legătură de cimbru, pătrunjel tocat, jumătate de rădăcină de țelină, un păstârnac, trei morcovi, două cepe albe, sare, piper și boia dulce.

Modul de preparare

Primul pas este să luăm o tigaie, iar ea vom pune ceapa la călit. În același timp, punem și orezul. După 15 minute, luați compoziția de foc și puneți-o peste carnea tocată. Mai departe, adăugați și sosul de roșii, boia dulce, piperul și albușul de ou. Acesta din urmă este secretul unei texturi moi a perișoarelor.

ADVERTISEMENT

Înainte de a face amestecul, puneți separat, la fiert, apă într-o oală. Când aceasta dă în clocot, se adaugă perișoarele, alături de ardeiul  tăiat bucăți, țelină, păstârnac și morcovi.  După 10 minute, reveniți cu borșul, care trebuie să se întrepătrundă bine în apă.

Mai lăsați să treacă alte zece minute, și reveniți cu pătrunjelul. Spre final, lăsați ciorba să se răcorească și o puteți servi și cu smântână și ardei iute. Va fi un real deliciu, iar cei dragi s-ar putea să vă ceară o porție dublă sau chir triplă.

ADVERTISEMENT

Dacă sunteți la dietă și vă faceți grij asupra kilogramelor, aflați și că acest preparat conține 47, 28 kilocalorii, deci nu atât de multe pe cât ați crezut. De altfel, la câteva ore după ce ați mâncat ciorba de perișoare, puteți face și puțină mișcare.

Prin mișcarea regulată a corpului, caloriile ciorbei de perișoare în mod cert vor dispărea. Puteți omite din completarea preparatului smântâna și ardeiul Combinate, ele formează o aciditate în stomac, care nu oferă o senzație plăcută.

ADVERTISEMENT