Care este rețeta de ciorbă de legume așa cum se face la restaurant. Ai nevoie de câteva ingrediente, iar modul de preparare este simplu. Ce trebuie să adaugi pentru un gust unic?
Printre cele mai apreciate feluri de mâncare ale românilor se numără ciorba, care poate fi de diferite feluri. Printre acestea se numără și ciorba de legume, de văcuță sau de perișoare, cea din urmă fiind foarte căutată.
Nu este greu să prepari ciorbă de perișoare ca la restaurant dacă ții cont de câteva trucuri simple. Este un preparat care se face ușor și există un ingredient secret pe care îl poți adăuga, dacă vrei un gust inedit. Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă:
Legumele se toacă fin cu ajutorul unei răzătoare, după care le pui într-o oală, cu puțin ulei. Roșiile și ardeiul gras de lasă deoparte și vor fi adăugate mai târziu.
Se călesc legumele în ulei timp de câteva minute, până sunt moi. Atunci când s-au înmuiat suficient de mult, se adaugă apă, iar după 10 minute roșiile și ardeiul gras. Amestecul se lasă la fiert timp de 30 de minute.
Se pregătește, în paralel, amestecul pentru perișoare. Se combină, într-un bol, carnea, orezul, un vârf de sare, puțin piper, două ouă și pătrunjelul tocat. Se amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție omogenă, potrivit clickpoftăbună.ro.
Perișoarele se modelează cu mâinile umezite constant, iar acestea trebuie să aibă dimensiunea aproximativă a unei nuci. După ce legumele sunt gata, se adaugă borșul și biluțele de carne pe rând, unul câte unul.
Acestea se lasă la fiert până când se ridică la suprafață. Atunci când ciorba e aproape gata, poți adăuga sare după gust, iar pătrunjelul se presară deasupra. Se închide focul, iar oala se acoperă cu un capac.
Gina Bradea, una dintre cele mai apreciate bucătărese din România, a dezvăluit ce ingredient adaugă în ciorba de perișoare pentru ca aceasta să aibă un gust delicios.
Potrivit pofta-buna.com, Gina Bradea adaugă în ciorba sa de perișoare un os la fiert sau supă de oase, care îi vor oferi preparatului o aromă foarte bună.
Pentru perișoare, carnea se amestecă bine cu mâna, după care se adaugă 1-2 linguri de apă rece. Se amestecă bine cu mâna timp de 5 minute, până când carnea ajunge să fie umflată și fină.
Ar trebui să optezi pentru o carne mai grasă atunci când vine vorba de perișoare. În cazul în care ai carne de vită sau de pasăre, poți să adaugi niște grăsime sau 2-3 linguri de ulei, conform bucătăresei.