Life

Ce să pui în salamul de biscuiți ca să-ți iasă mai bun ca la cofetărie. Ți se va topi în gură

Ce să pui în salamul de biscuiți ca să iasă la fel bun ca cel făcut de specialiști. Este cu adevărat delicios cu acest ingredient.
13.04.2024 | 15:39
Ce sa pui in salamul de biscuiti ca sati iasa mai bun ca la cofetarie Ti se va topi in gura
Ce să pui în salamul de biscuiți ca să iasă delicios. Sursa foto: Facebook/ Rețete Delicioase
ADVERTISEMENT

Salamul de biscuiți este unul dintre deserturile preferate ale românilor. Se face destul de repede și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Însă, dacă vrei să iasă cu adevărat delicios, trebuie să adaugi ceva anume.

Ce să adaugi în salamul de biscuiți ca să iasă delicios

Dacă ți-e poftă de ceva dulce, făcut în casă, dar nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie, următoarea rețetă este ideală pentru tine. Poți pregăti un salam de biscuiți cu adevărat delicios, din doar câteva ingrediente, unul din ele fiind secret.

ADVERTISEMENT

Rețeta este una ușoară și ieftină. Astfel că, ai nevoie de 500 de grame de biscuiți simpli, 150 de grame de unt sau margarină, șase linguri de zahăr și patru linguri de cacao.

De altfel, dacă vrei ca salamul de biscuiți să aibă un gust foarte bun și să fie exact ca cel pe care îl cumperi de la cofetărie, atunci este necesar să adaugi în rețetă și o esența de rom.

ADVERTISEMENT

Rețeta pas cu pas

Mai departe, după ce te-ai asigurat că ai adunat toate ingredientele, este momentul să te apuci de treabă. Totul va dura numai jumătate de oră, astfel că îți va rămâne suficient timp să stai împreună cu cei dragi.

Astfel, trebuie să mărunțești jumătate din cantitatea de biscuiți ca pe un pesmet, iar cealaltă parte trebuie ruptă în bucăți mici. Pune pe foc o crăticioară în care adaugi laptele, zahărul, untul și pudra de cacao.

ADVERTISEMENT

Se lasă compoziția să fiarbă până dă în clocot, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcorească. În lapte se adaugă și esența de rom, apoi se toarnă biscuiții și se amestecă totul foarte bine.

Pune pe masă o folie de plastic, peste care vei pune compoziția de salam de biscuiți. Opțional, dacă îți dorești, poți adăuga nuci, alune sau rahat. Rulează totul cât mai strâns și apasă cu degetele.

ADVERTISEMENT

În acest mod, salamul va ieși compact. Ulterior, trebuie să pui compoziția la frigider pentru patru sau cinci ore. Înainte de a servi preparatul, se scoate din folie și se presară cu zahăr pudră, cacao sau nucă de cocos. Pentru varianta de post, laptele poate fi înlocuit cu unul vegetal sau cu apă.

ADVERTISEMENT