Cum se face salamul de biscuiți. Rețetă și ingrediente pentru a te bucura de gustul de odinioară care ne amintește tuturor de copilărie și bunici. Pașii desertului nu sunt foarte greu de urmat, descoperă-i în rândurile de mai jos.
Procesul de pregătire al celebrului salam de biscuiți diferă în funcție de fiecare gospodină în parte, însă cel clasic este foarte simplu. Cofetarii au dezvăluit cea mai bună metodă și produsele necesare pentru acest desert.
Aromată, cu stafide înmuiate în rom și cu rahat din belșug, prăjitura se crede că a apărut în insula Sicilia din Italia. În anul 2012 produsul a fost inclus în lista P.A.T. (Prodotti Agroalimentari Tradizionali) de către Ministerul Politicilor Agricole, Alimentare și Forestiere.
În România a devenit foarte căutat înainte de anii 1990 și este un preparat care se găsește în foarte multe bucătării internaționale. Prima rețetă a salamului de biscuiți se crede că a apărut la începutul secolului XX.
Salamul de biscuiți are nevoie de următoarele ingrediente: 500 grame de biscuiți, 200 grame de unt, 200 ml de lapte, 150 grame de nucă prăjită și măcinată, 150 grame de rahat, 100 grame de stafide, 100 grame de zahăr, 60 grame de cacao și esență de rom.
Modul de preparare al acestui desert delicios și aromat începe cu fierberea laptelui. După ce a început să fiarbă se adaugă zahăr și se amestecă bine până când se dizolvă. Se pune untul și se amestecă din nou compoziția.
Se pun stafidele și praful de cacao. Se amestecă aceste produse și o linguriță de esență de rom. Se lasă să se răcească puțin compoziția după ce s-a amestecat bine totul. Între timp se prăjește miezul de nucă și se macină cu o mașină de tocat.
Nuca se adaugă în compoziția care s-a răcit și se amestecă. După ce s-a încorporat în sosul de ciocolată se pun și biscuiții mărunți puțin câte puțin. Se pune rahatul și se amestecă foarte bine ingredientele pentru salamul de biscuiți.
Compoziția se împarte în două, fiecare parte fiind pusă pe o foaie alimentară. Se rulează folia și se strânge tare pentru a se face acea formă rotundă. Desertul se pune la frigider unde trebuie să stea peste noapte sau cel puțin 12 ore.