Află ce e bine să pui în sarmale pentru ca acestea să aibă un gust aromat. Vor fi mult mai delicioase cu această combinație, iar cei dragi le vor aprecia. Trucul folosit de multe gospodine.
Sarmalele se numără printre cele mai apreciate preparate în România, mai ales atunci când sunt diverse sărbători. Pentru a le pregăti așa cum trebuie, e bine să ții cont de câteva trucuri ale bucătarilor.
Atunci când vine vorba de frunzele pe care le alegi pentru sarmale, poți opta atât pentru varianta clasică, cu varză murată, dat și pentru cele de viță-de-vie, spanac, hrean sau ștevie. Orice ai folosi la rețetă, frunzele trebuie să fie fragede, nu bătrâne.
Pentru umplutura de sarmale se folosește, de obicei, o combinație de carne tocată de porc și vită. Se poate folosi și doar carne de porc, vită, oaie sau chiar și pasăre.
De asemenea, există și posibilitatea de a prepara sarmale de post. Pentru acestea, umplutura poate fi pe bază de ciuperci, soia sau bulgur, legume tocate, cartofi sau bucățele de pâine.
Umplutura mai conține ceapă, orez și verdeață (cimbru, mărar sau alte condimente). Secretul este să nu pui mult orez și să călești puțin ceapa înainte de a umple sarmalele. În funcție de preferințe, poți adăuga sare și piper.
Dacă vrei o aromă unică pentru sarmale, poți opta și pentru alte condimente, cum ar fi scorțișoară sau cuișoare, notează libertatea.ro. Gustul va fi unul unic, diferit de sarmalele obișnuite.
Alte ingrediente pe care le poți adăuga în umplutura pentru sarmale sunt șorici, costiță, ciolan de porc afumat, jambon, bucăți de șuncă afumată, ciuperci uscate sau chiar roșii.
Sunt și gospodine care preferă să folosească cartofi rași și storși de zeamă, deoarece ar face ca sarmalele să fie mai ușor de digerat. Aceste ingrediente pot fi încorporate în umplutură, dar le poți lăsa și printre bucățile de varză din jurul sarmalelor.