Life

Ce să pui în tocănița de pui ca să iasă foarte gustoasă. Ingredientul secret al gospodinelor pricepute

Ce să adaugi în tocănița de pui ca să-ți iasă foarte gustoasă. Este ingredientul secret al gospodinelor pricepute. Trucul e genial.
20.04.2024 | 23:00
Ce sa pui in tocanita de pui ca sa iasa foarte gustoasa Ingredientul secret al gospodinelor pricepute
Ingredientul pe care să-l pui în tocănița de pui. Sursa foto: Unsplash/Farhad Ibrahimzade
ADVERTISEMENT

Tocănița de pui se prepară foarte ușor, dar poți adăuga un ingredient secret dacă vrei să-ți iasă gustoasă. Este un truc folosit de multe gospodine în bucătărie.

Ingredientul pe care să-l pui în tocănița de pui ca să iasă foarte gustoasă

Printre felurile de mâncare cele mai apreciate de români se numără tocănița, care poate fi de diferite feluri, cu carne sau fără, în funcție de gusturile fiecărei persoane.

ADVERTISEMENT

Tocănița de pui se numără printre cele mai consumate, mai ales pentru că se face destul de ușor, iar aromele ingredientelor se îmbină perfect.

Pentru acest preparat ai nevoie de următoarele ingrediente: un pui porționat, de trei linguri de făină, o lingură de boia dulce, o căpățână de usturoi, dar și sare și piper.

ADVERTISEMENT

Boia dulce reprezintă ingredientul care îi dă tocăniței un gust aromat și delicios. Acest fel de mâncare se prepară rapid, iar rezultatul va fi unul peste așteptări.

Bucățile de pui se condimentează cu sare și piper. Acestea se lasă deoparte, pentru moment, într-un bol. Se presară apoi trei linguri de făină și se amestecă cu atenție. Carnea trebuie să fie acoperită pe fiecare parte.

ADVERTISEMENT

Carnea se pune într-o cratiță cu ulei, la foc mediu. Se întorc bucățile astfel încât să se rumenească uniform, după care se adaugă o lingură de boia dulce și o cană de apă rece. Se amestecă încontinuu, pentru ca boia să nu se prăjească și să aibă gustul amărui.

Se completează cu apă pentru a acoperi carnea și totul se lasă la fiert. Se adaugă căpățâna de usturoi, iar cățeii se pisează bine și se combină cu un polonic de zeamă.

ADVERTISEMENT

Atunci când carnea de pui e fiartă, fără a fi desfăcută de pe os, se adaugă sare și piper după gust. Se pune amestecul de usturoi, apoi se mai lasă să dea în clocot.

Tocănița de pui se servește presărată cu frunze de pătrunjel. Ca garnitură, se pot folosi cartofi sau mămăligă. În cazul în care folosești cartofi moi, aceștia de curăță și se taie în bucăți mari.

Aceștia se pun la fiert în apă cu sare, alături de o legătură de pătrunjel verde, după cum sugerează gastronomul Mircea Groza, potrivit adevarul.ro. După ce sunt gata, se pun în tocăniță. Poftă bună!

ADVERTISEMENT