Life

Ce să pui în vinul fiert pentru pentru o aromă deosebită. Trucul folosit în marile târguri de Crăciun. Doar așa iese perfect

Cum să prepari acasă cel mai bun vin fiert. Ingredientul care te ajută să ai un rezultat cel puțin la fel de bun ca în târgurile de Crăciun
18.12.2023 | 17:33
Ce sa pui in vinul fiert pentru pentru o aroma deosebita Trucul folosit in marile targuri de Craciun Doar asa iese perfect
Cum să prepari acasă cel mai bun vin fiert Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Iarna, vinul fiert este una dintre vedetele sezonului. De obicei, se spune că cel mai bun vin fiert este cel din târgurile tematice de Crăciun. Însă, cu un singur ingredient, poți să prepari cel mai bun vin fiert chiar la tine acasă.

Ingredientul secret pentru un vin fiert delicios

Vinul fiert este nelipsit din meniul românilor de sărbători. Fie că vorbim despre rețeta clasică de vin sau de cea îmbunătățită, fiecare dintre ele are un gust aparte.

ADVERTISEMENT

De obicei, vinul fiert din târgurile de Crăciun este cel care îi ademenește pe români. Fiecare căbănuță promite un vin special, fiert după o rețetă proprie.

Dacă vrei să prepari la tine acasă un vin fiert cel puțin la fel de bun ca cel din târgurile de Crăciun, trebuie să știi că există un ingredient minune. Multă lume îl cunoaște, dar există scepticism cu privire la folosirea lui la fierberea vinului.

ADVERTISEMENT

Ingredientul care schimbă radical gustul vinului fiert este clasica portocală. Pentru a te asigura că vei fierbe cel mai bun vin, ai nevoie doar de câteva ingrediente. Și anume, vin de țară, 3-4 linguri de zahăr, câteva felii de portocală și 2-3 bețe de scorțișoară.

Rețeta pe care trebuie să o încerci cât mai repede. Nu vei da greș cu ea!

Odată pregătite aceste ingrediente, tot ce trebuie să faci este să pui vinul la fiert, pe flacără mică. Când acesta s-a încălzit, trebuie adăugat zahărul, după preferințe. Întreaga băutură se amestecă foarte bine până ce zahărul se topește complet.

ADVERTISEMENT

Aproape de final, se adaugă și feliile de portocală împreună cu bețele de scorțișoară. Pentru ca aroma acestor ingrediente să fie transferată către vin, acesta se mai lasă la fiert pentru încă cinci minute. La final, se scot bețele de scorțișoară din vin.

Aceasta este una dintre rețetele cele mai folosite, inclusiv în târgurile de Crăciun. Anul acesta, mai nou, bucureștenii pot găsi la unele târguri din Capitală inclusiv vin cu anumite arome, precum vinul cu vanilie.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, cei care au ajuns la diverse Târguri de Crăciun din țară au observat că prețurile nu sunt cu mult mai mari decât în anii trecuți. Ba chiar unele târguri au aceleiași tarife, chiar dacă se află în zone diferite ale țării.

De exemplu, la Târgurile de Crăciun din Capitală, un pahar de vin fiert costă 13 lei. Prețul poate urca în funcție de aroma pentru care se optează. Mult mai ieftin este vinul fiert la Brașov, unde un pahar costă 10 lei.

ADVERTISEMENT