Life

Ce să pui peste paste ca să-ți iasă ca-n Italia. Ingredientul care le dă gustul ce-ți lasă gura apă

Poți să faci paste ca în Italia chiar acasă. Important este ce pui peste ele. Un ingredient banal le dă un gust care îți lasă gura apă.
09.04.2024 | 16:03
Ce sa pui peste paste ca sati iasa can Italia Ingredientul care le da gustul ceti lasa gura apa
Ce să pui peste paste ca să-ți iasă ca-n Italia. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să pui peste paste ca să-ți iasă ca-n Italia? Pastele pot fi o delicatesă culinară în momentul în care sunt preparate atent. Chiar și așa, nu multe persoane știu ce au de făcut și ce ingrediente fac diferența.

Ce să pui peste paste ca să-ți iasă ca-n Italia

Există o mulțime de rețete de paste pe care poți să le faci acasă. Chiar și așa, multe persoane se plâng că acestea nu au un gust similar cu cele din Italia, ori cu cele din alte restaurante de lux.

ADVERTISEMENT

Adevărul este că la fel ca și în cazul altor rețete, anumite ingrediente pot face diferența. Iar când vine vorba de paste, italienii știu foarte bine ce să pună peste ele, astfel încât gustul și textura să fie mai deosebite.

Ce să pui peste paste ca să-ți iasă ca-n Italia? Parmezan, un tip de brânză italienesc fabricat din lapte crud de vacă. Acest tip de brânză se produce doar în Italia, în mai multe provincii. Și este un ingredient cheie atât în rețeta de paste cât și în altele.

ADVERTISEMENT

De ce este atât de deosebit parmezanul față de alte brânzeturi? În primul rând modul în care este fabricat e unul deosebit. De asemenea, în Italia, marca Parmigiano Reggiano este protejată. Și de altfel ea există numai în Europa.

Adevărul despre parmezanul din comerț

Iar deși o să găsești parmezan inclusiv în magazinele din România, adevărul este că acesta nu are nicio legătură cu adevăratul Parmigiano Reggiano, adică ingredientul cheie care îți face pastele ca în Italia.

ADVERTISEMENT

Textura este una diferită față de ce vedem în magazine, iar la fel și gustul. Acesta este secretul unor paste cu adevărat delicioase. Deci, dacă nu ai parmezanul original, e posibil să nu experimentezi gustul autentic.

Iar parmezanul se folosește și în alte rețete pe care poate le-ai gustat și tu la un moment dat. Nu vei obține doar paste ca-n Italia, ci și un risotto deosebit dacă îl folosești așa cum trebuie.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, Parmigiano Reggiano, care este singurul parmezan, de fapt, este folosit și în numeroase rețete pentru biscuiți. Acesta are o aromă de nucă fructată și poate da un gust aparte multor preparate.

Cum îl folosești corect? În general, parmezanul e utilizat în pastele carbonara. Acesta trebuie ras și amestecat cu gălbenușuri de ou, dar și cu piper proaspăt măcinat. Pastele fierbinți se pun peste acest sos în tigaie și totul se amestecă bine până când devine cremos.

ADVERTISEMENT