News

Ce salarii au câștigat Gabriela Firea și Florentin Pandele, în ultimul an. Averea fabuloasă a celui mai cunoscut cuplu de bugetari

Gabriela Firea a renunțat la funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care a reprezentat singura sa sursă de venit, în ultimul an.
15.07.2023 | 15:20
Ce salarii au castigat Gabriela Firea si Florentin Pandele in ultimul an Averea fabuloasa a celui mai cunoscut cuplu de bugetari
Gabriela Firea și Florentin Pandele, cel mai de succes cuplu de bugetari din România / Sursă foto: Facebook Florentin Pandele
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în urma dezvăluirilor din scandalul ”azilurile groazei”. În același timp, ea a dat cu piciorul unui salariu foarte bun.

Gabriela Firea nu rămâne fără venituri: se întoarce la salariul de senator

Gabriela Firea a câștigat, în ultimul an, suma de 153.372 lei, echivalentul unui salariu lunar de 12.781 de lei. Indemnizația a fost încasată în calitate de ministru al familiei, și a reprezentat singura rusă de venit a fostei realizatoare de televiziune.

ADVERTISEMENT

Totuși, Firea nu va avea de ce să-și facă probleme cu banii. În perioada în care a îndeplinit mandatul de ministru, ea și-a suspendat indemnizația de senator, poziție pe care a câștigat-o prin vot și la care se va putea întoarce începând de săptămâna viitoare. Ca senator, ea va câștiga și mai mulți bani, adică aproape 170.000 de lei pe an (14.100 lei pe lună).

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Gabriela Firea aduce mai mulți bani în casă decât soțul ei, Florentin Pandele. Astfel, primarul din Voluntari a încasat o indemnizație de 120.457 lei (10.000 de lei pe lună), la care s-a mai adăugat și venituri din pensie, de 22.997 lei, în perioada august – decembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Bijuterii și tablouri de 240.000 de euro, pentru cuplul Firea – Pandele

În privința averii, aceasta nu s-a schimbat prea mult față de anii precedenți. Culpul Firea – Pandele continuă să trăiască ”pe picior mare”, având în proprietate o vilă de 240 mp, terenuri de zeci de mii de metri pătrați dar și o colecție impresionantă de bijuterii și tablouri, în valoare totală de 240.000 de euro.

Paradoxal, cei doi nu au foarte mulți bani în bancă, însă Firea a plasat sume mari de bani, sub formă de împrumut, către trei persoane fizice. Valoarea împrumuturilor acordate este de 27.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea crede că a fost sacrificată pentru a nu candida la primărie

Vineri, Gabriela Firea și-a prezentat demisia din funcția de ministru al familiei, după o discuție de câteva ore cu premierul Marcel Ciolacu. Firea a acuzat o presiune mediatică uriașă, în scandalul azilurilor de bătrâni, controlate de apropiații ei.

”Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică.

ADVERTISEMENT

Pentru că bucureștenii au plătit, din păcate, amar, cei trei ani de experimente pe viața lor cu un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor. Lui nu i s-a mai cerut nicio demisie, când s-au întâmplat chiar tragedii în mandatul său. Întotdeauna a fost o dublă măsură”, a scris Gabriela Firea pe contul ei de Facebook.

ADVERTISEMENT