News

Ce salariu are un casier de la Kaufland. Suma de bani nu e mare, dar primește mai mult decât dacă ar lucra la Mega Image

Ce salariu are un casier la Kaufland? Iată o întrebare la care mulți vor să afle răspunsul. Suma de bani nu e mare, însă e peste cele ferite de alte companii.
28.05.2023 | 15:41
Ce salariu are un casier de la Kaufland Suma de bani nu e mare dar primeste mai mult decat daca ar lucra la Mega Image
Ce salariu are un casier de la Kaufland. Suma de bani nu e mare decât la Mega Image. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ce salariu are în prezent, în România, un casier angajat la Kaufland. De notat că suma de bani nu e una foarte mare, dar primește mai mult decât dacă ar lucra la Mega Image.

Ce salariu are un casier de la Kaufland. Suma de bani nu e mare decât la Mega Image

În mod oficial, România are aproape 500.000 de șomeri. Interesant este că această rată a șomajului e mare, deși firmele se plâng de lipsa de forței de muncă. Există mulți cetățeni care caută să se angajeze la marile companii din domeniul retail, precum Lidl, Kaufland, Profi, Pepco sau Mega Image.

ADVERTISEMENT

Cetățenii aflați în căutare unui job se întreabă ce salarii primesc dacă se angajează la aceste lanțuri de hypermarketuri. În topul veniturilor sunt și cele două lanțuri care domină piața din România: Lidl și Kaufland.

Astfel, la Lidl, un casier debutant are un salariu care pleacă de la circa 3.000 de lei net. Venitul nu e unul fix ci creşte în funcţie de experienţa avută, dar şi în funcţie de vechimea acumulată în cadrul companiei.

ADVERTISEMENT

La Kaufland, din datele prezentate de Observator News, un casier câștigă, la debut, puțin peste 2.000 de lei net. Dar asta nu e suma finală. La ea se adaugă diferite pachete de beneficii ce cuprind în special tichete de masă și bonusuri salariale.

De asemenea, sursa citată notează că reprezentanții Kaufland spun că au plan extrem de eficient de majorare progresivă a salariilor. În plus, compania se laudă cu salariile mai mari oferite pentru funcţiile ce ţin de partea de logistică, precum analist-planificare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe angajații de la Mega Image, aici se oferă un salariu de cel puţin 2.500 de lei pe lună, net, pentru funcţia de casier. Diferența e că aici sunt căutate persoane cu oarecare experienţă pentru funcţia respectivă.

Pentru varianta de casier comercial, unde nu se cere experienţă, salariul lunar net este numai 1.700 de lei. La această sumă se adaugă diferite bonusuri precum tichete de masă de circa 400 de lei.

ADVERTISEMENT

De ce calități și aptitudini ai nevoie pentru a deveni casier

Cel mai important aspect al jobului de casier este faptul că nu ai nevoie de studii de formare de specialitate. În schimb, dacă vrei să devii casier, e fundamental necesar să ai o serie de calități și aptitudini necesare jobului.

Vorbim de corectitudine, seriozitate și abilitatea de a relaționa bine cu clienții. În plus, pentru că ești responsabil de manipularea tranzacțiilor, trebuie să fii mereu foarte atent la sumele încasate și la restul acordat clientului pentru a evita eventualele nemulțumiri.

În general, angajatorii se așteaptă de la un casier să aibă calități și aptitudini precum: eficienţă, răbdare, atenție la detalii, atitudine pozitivă, abilități de comunicare, cunoștințe minime de operare PC, să fie o persoană amabilă și prietenoasă, să gestioneze timpul într-un mod eficient etc.

ADVERTISEMENT