News

Ce salariu are un poştaş în 2023. Suma de bani primită lunar s-a majorat de curând

Meseria de poştaş devine din ce în ce mai atractivă. Pe lângă majorarea salariilor angajaţii Poştei Române primes bonusur, iar valoarea tichetelor de masă s-a dublat
21.01.2023 | 14:28
Ce salariu are un postas in 2023 Suma de bani primita lunar sa majorat de curand
Salarii mai mari la Poşta Română
ADVERTISEMENT

Poştaşii români îşi pot rotunji veniturile din acest an, bonusurile pe care le pot câştiga şi dublarea valorii tichetelor de masă ducând la câştiguri net superioare celor din 2022.

Poştaşii pot obţine bonusuri din cititul contoarelor

Din 2023, niciun angajat al Poştei Române nu va avea un salariu net mai mic de 2.500 de lei, spune directorul instituţiei, care adaugă că la retribuţia lunară se adaugă tichete de masă şi un sistem atractiv de bonusuri.

ADVERTISEMENT

Începând cu luna ianuarie, valoarea tichetului de masă s-a dublat de la 15 lei la 30 de lei, astfel că majorarea lunară va fi de aproximativ 300 de lei pentru fiecare salariat.

“Începând cu 1 ianuarie, niciun angajat al Poștei nu merge acasă cu mai puțin de 2.500 de lei net. Aici includem salariul, plus bonurile de masă, în valoare de 600 de lei. Vrem ca orice angajat al Poștei care muncește opt ore să aibă acest venit minim garantat”, a promis directorul Poştei Române, Valentin Ştefan.

ADVERTISEMENT

Veştile bune pentru poştaşi au venit de la sfârşitul lui 2022, când fiecare salariat care are un copil minor a primit un ajutor de 300 de lei, în timp ce aceia care au doi copii sub 18 ani au primit câte 900 de lei.

În actualul context al discuţiilor legate de facturile la energie, directorul Poştei Române a făcut referire şi la sistemul de bonusare pe citit contoare de care pot beneficia angajaţii.

ADVERTISEMENT

“E o activitate nouă pentru Poşta Română, de test, doi ani, un contract. Şi am introdus bonusarea. Şi, spre surprinderea noastră, avem cam 1.000 de angajaţi care îşi suplinesc salariul prin această bonusare, deci pe munca lor.

Şi am avut o colegă din Bucureşti care şi-a mărit salariul, a luat un bonus de 6.000 de lei. La un salariu de până în 2.000 de lei. Sigur, e o excepţie, dar …”, a mai spus Valentin Ştefan.

ADVERTISEMENT

Directorul Poştei Române a vorbit şi de un deficit de personal la nivelul instituţiei, zona cea mai vulnerabilă fiind municipiul Slatina.

“Ne e foarte greu să găsim angajaţi acolo. Şi în general în mediul urban există un deficit de angajaţi. În mediul rural în schimb, există un surplus de angajaţi. Avem cam 600 de posturi libere la nivel naţional”, a mai anunţat şeful Poştei.

ADVERTISEMENT
Tags: