News

Poșta Română intră în era modernă. Achiziție de 7.000 de PDA-uri și aproape 10.000 de imprimante pentru angajații săi

Poșta Română a început perioada de modernizare prin achiziția a câtorva miii de dispozitive electronice pentru curierii săi
14.01.2023 | 14:34
Posta Romana intra in era moderna Achizitie de 7000 de PDAuri si aproape 10000 de imprimante pentru angajatii sai
Poșta română a demarat procesul de modernizare. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Compania Națională „Poșta Română” urmează să achiziționeze 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile şi 8.600 de imprimante mobile pentru angajații poștali din toată țara.

Poșta Română intră în era modernă

Această achiziție a Poștei Române vine după ce în luna aprilie a anului trecut Guvernul a aprobat memorandumul pentru implementarea strategiei de dezvoltare şi diversificare economică a companiei.

ADVERTISEMENT

Hotărârea aprobată de către Guvernul României prevede modernizarea Poştei prin digitalizarea, automatizarea, robotizarea şi tehnologizarea (D.A.R.T.) infrastructurii Companiei, dotând reţeaua poştală cu terminale, imprimante, mijloace de transport cu emisii reduse şi cutii poştale digitale.

„Această achiziţie este esenţială modernizării Poştei Române. Fiecare curier poştal va putea oferi servicii de care clienţii anului 2023 au nevoie şi va utiliza dispozitive inteligente şi rapide, pentru a diminua timpul petrecut cu activităţi repetitive.

ADVERTISEMENT

Pentru transparenţă deplină, comunicăm toate specificaţiile tehnice inclusiv în acest comunicat de presă, dar şi pe website-ul companiei. Cu fiecare proiect suntem cu un pas mai aproape de Poşta viitorului şi suntem determinaţi să transformăm această Companie într-un partener de încredere pentru toţi românii”, a declarat Valentin Ştefan, Directorul General al Companiei Naţionale Poşta Română.

Achiziția pentru aceste produse urmează să fie derulată în zilele următoare, urmând ca luni să fie publicat pe site-ul Poștei Române documentaţia descriptivă cu privire la achiziţia noii tehnologii şi va evalua ofertele primite până la data de 19 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT

Conducerea companiei susține că aceste dispozitive au costuri mici de operare, sunt versatile, simplu de folosit şi au durată lungă de viaţă.

Compania Poșta Română, acolo unde statul român deține 93,52% din pachetul de acţiuni, deserveşte aproximativ 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale.

ADVERTISEMENT

Salarii mărite și achiziții la Poșta Română

La începutul lunii august, directorul Valentin Ştefan anunța mărirea salariilor angajaților companiei spunând că este prima mărire primită de către aceștia în ultimii 15 ani. „Poşta Română se însănătoşeşte. Din fericire, chiar acum, de la 1 august, am reuşit să mărim salariile. Este pentru prima oară, în ultimii 15 ani, când facem acest lucru”, declara Valentin Ştefan în contextul în care la începutul anului trecut angajații companiei au ieșit în stradă cerând salarii mai mari, sindicatele susținând că 80% dintre angajații companiei sunt plătiți cu salariul minim pe economiei.

Sindicatele ceruseră majorarea salariilor angajaților cu 300 de lei, tichete de masă de 20 de lei și asigurarea locurilor de muncă.

Cu o lună înainte, Poșta Română a scos la licitație în SICAP un contract de 5 milioane lei pentru cumpărarea a 1.000 de biciclete electrice pentru curierii poștali, cerințele fiind ca bicicletele să aibă maximum 30 de kilograme, cadru unisex inscripționat cu logo-ul Poștei și roți cu dimensiunea 28 inch, motor de minimum 250 W, SCHIMBĂTOR Shimano și acumulator Li-Ion cu o autonomie de minimum 30 de kilometri.

ADVERTISEMENT