News

Ce salariu poți avea în Armata Română în funcție de grad. Unele pot ajunge chiar la mii de euro

Poziții disponibile în Armata Română care oferă oportunități de angajare și salarii de mii de euro pentru viitorii soldați
20.03.2024 | 21:43
Ce salariu poti avea in Armata Romana in functie de grad Unele pot ajunge chiar la mii de euro
Oportunitate de angajare: Armata Română oferă salarii atractive și beneficii pentru soldați și gradați profesioniști. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a demarat o amplă campanie de recrutare în luna februarie, având ca obiectiv ocuparea a nu mai puțin de 5.093 de posturi destinate soldaților și gradaților profesioniști în cadrul Armatei Române.

Salarii de mii de euro în Armata Română

Inițial lansată în februarie, campania de recrutare a Armatei Române a atras un interes considerabil, înregistrând în final aproximativ 6.000 de cereri de candidatură pentru cele 5.093 de poziții disponibile, conform anunțului oficial al MApN.

ADVERTISEMENT

Conform criteriilor stabilite de Ministerul Apărării Naționale, aspiranții trebuie să fie cetățeni români, să prezinte un cazier judiciar lipsit de abateri, și să nu fie afiliați politic sau legați de organizații cu activitate incompatibilă cu cariera militară.

De asemenea, se impune ca aceștia să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, să fi absolvit cel puțin doi ani de liceu și să dețină un permis de conducere valid.

ADVERTISEMENT

Soldații și gradații profesioniști recrutați în cadrul Armatei Române beneficiază de salarii variind între 2.000 și 4.000 de lei lunar, la care se adaugă o serie de sporuri în funcție de specializare, precum și o indemnizație lunară pentru chirie sau hrană.

Ce categorii câștigă cel mai bine

Printre beneficiile oferite se numără asigurarea medicală și instruirea profesională asigurată de instituția militară, iar soldații pot beneficia de sporuri suplimentare în funcție de circumstanțele specifice ale serviciului lor.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cel mai mare venit îl pot obține maiorii, care, împreună cu sporurile aferente, pot atinge nivelul de aproximativ 2.000 de euro lunar, conform informațiilor furnizate de gandul.ro.

Încă de la începutul lui 2024, generalul Gheorghiță Vlad, Șeful Statului Major al Apărării, a avertizat că România are un deficit de personal în cadrul Armatei, estimând că acesta depășește zeci de procente. El a mai spus în ieșirile sale că numai în cursul anului 2023, nu mai puțin de 6.000 de angajați au părăsit Ministerul Apărării Naționale.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că avem un război la granițe de doi ani, iar un altul în Orientul Mijlociu, în luna februarie, MApN a anunțat lansarea unor activități de recrutare intensivă a tinerilor, băieți și fete, pentru ocuparea posturilor de soldați și gradați profesioniști.

Pe data de 13 februarie, Ministerul Apărării Naționale a făcut cunoscut, prin intermediul site-ului său oficial, că a inclus în Planul de recrutare un număr de 5.093 de poziții, distribuite în 41 de județe din țară și în Municipiul București.

ADVERTISEMENT