Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce șanse are România să se califice în optimile de finală de la EURO 2024. Foștii internaționali, verdict în direct

Analiștii FANATIK au vorbit despre șansele pe care le are România să se califice în optimile de finală de la EURO 2024. S-a discutat și despre fiecare adversară în parte.
03.12.2023 | 21:17
Ce sanse are Romania sa se califice in optimile de finala de la EURO 2024 Fostii internationali verdict in direct
Analiștii FANATIK au vorbit despre șansele pe care le are România să se califice în optimile de finală de la EURO 2024. S-a discutat și despre fiecare adversară în parte.
ADVERTISEMENT

În cea mai recentă emisiune FANATIK SUPERLIGA, invitații din platou au analizat șansele pe care le are România să se califice în optimile de finală de la EURO 2024. Analiștii au discutat despre fiecare adversară în parte și au ajuns la o concluzie.

Ce șanse are România să se califice în optimile de finală de la EURO 2024

Pe rând, Vivi Răchită, Adi Ilie și Andrei Vochin au discutat, la FANATIK SUPERLIGA, despre șansele pe care le are România să se califice în optimile de finală de la EURO 2024. Analiștii au discutat despre fiecare adversară în parte, dar și despre alte detalii care pot favoriza ieșirea echipei naționale din grupele de la Campionatul European din Germania.

ADVERTISEMENT

“Toți ne așteptăm la mai mult. Dar acum jucăm la Campionatul European, la turneul final. Nu mai suntem în grupele de calificare să jucăm cu Andorra. Stai să vezi dacă pierdem, câți selecționeri o să avem, pentru că sunt mulți care sunt sceptici. 

Ne uităm la Belgia, că îl au pe acest Jeremy Doku descoperit de Guardiola care îl ține rezervă pe Grealish la Manchester City, pe care au dat 100 de milioane de euro. Poate revine și De Bruyne. Dar, uite că timpul i-a dat dreptate lui Edi și grupul poate să creeze rezultate, nu valoarea individuală. Și noi suntem bucuroși că dăm de ei (n.r. Slovacia)”, a spus Vivi Răchită.

ADVERTISEMENT

Slovacia, adversar favorabil pentru România

La FANATIK SUPERLIGA, Andrei Vochin a discutat despre Slovacia ca fiind un potențial adversar favorabil pentru România. Acest lucru fiind datorat schimbului de generații care se poate produce în cadrul naționalei lui Skriniar.

“E a treia prezență consecutivă pentru Slovacia la Euro. Aici poate să fie o discuție, pentru că ei au jucători care au fost la toate trei, Skriniar fiind unul dintre ei. În același timp, acest lucru poate fi și un avantaj. Poate se schimbă generația aceasta, pentru că e pe final. Eu îmi doream să întâlnim ceva de genul Cehia sau Slovacia”, a spus Andrei Vochin.

ADVERTISEMENT

“Dacă nu pierdem primul meci avem șanse de calificare”

“La meciurile astea care sunt de baraj mai intervine puțin și norocul. Depinde cine dă primul gol. Sunt detalii foarte mici la aceste meciuri. Poate să vină oricare din cele de acolo. Cum poate și la grupa noastră să se califice oricare.

Sunt jucători importanți la toate echipele din grupa noastră. Sunt jucători care au cote mari, joacă în campionate mai bune decât noi, dar acolo totul se schimbă, când joci un Campionat European sau Mondial. 

ADVERTISEMENT

Dacă nu pierzi primul meci, ai șanse de calificare până la ultimul. O să depindem foarte mult și de rezultatele dintre ele. Deci, ca să te califici ai nevoie și de rezultatele celorlalți. Cum am câștigat și grupa din preliminarii de pe primul loc. Pentru că și celelalte au făcut câte un egal. Eu cred că o să fie puține surprize la jucători. Dacă toți vor fi sănătoși, cum sunt acum, e foarte bine”, a declarat Adi Ilie, la FANATIK SUPERLIGA.

Presiune pe umerii lu Edi Iordănescu

Vivi Răchită este conștient de presiunea pe care o va avea Edi Iordănescu. Fiecare conducător de club din România își va dori ca jucătorii săi fie luați în lotul echipei naționale. Cu toate acestea, la FANATIK SUPERLIGA, analistul este de părere că selecționerul “tricolorilor” se va gestiona foarte bine presiunile și va lua deciziile corecte.

“În preliminarii, Luxemburg a bătut Bosnia cu 3-0. Nici Islanda nu mai e ce a fost. Noi mai spuneam de Israel că nu are cum să joace din 3 în 3 zile patru meciuri, dar Israelul are jucători de valoare, cum e Solomon.

Dar toți îi vedem pe ucrainieni mai departe. Dar și la ei sunt probleme, cu războiul și pe unde joacă. Mulți spun că avem grupă ușoară, dar să fie ei selecționeri să vadă cât de greu este de fapt. Să alegi jucătorii, să fii inspirat, să ai ochi. Vor fi presiuni pe Edi.

Toți patronii și conducătorii din fotbalul românesc sunt conștienți că dacă au jucători la echipa națională, acestora le va crește cota. E presiune și mediatică, fiind că toți o să zică să îl ia pe ăla sau pe celălalt. Toți vor vrea lucrul acesta. Eu cred că Edi va rămâne în afara oricăror presiuni de genul acesta”, a mai spus Vivi Răchită.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Șansele României de a se califica în optimile de finală la Euro 2024

ADVERTISEMENT