News

Ce șanse de supraviețuire are băiatul sfâșiat de câini la Botoșani. Mesajul medicilor

Starea băiatului sfâșiat se îmbunătățește, conform medicilor de la spitalul din Iași unde a fost operat micuțul în urmă cu mai multe zile.
23.02.2023 | 20:25
Ce sanse de supravietuire are baiatul sfasiat de caini la Botosani Mesajul medicilor
Atac câini în Botoșani. Foto: Botoșaniul.ro
ADVERTISEMENT

Copilul în vârstă de 10 ani a fost mușcat de mai mulți câini, însă a fost operat de mai multe ori, astfel că starea sa de sănătate are toate șansele să se îmbunătățească. Copilul ajunsese la spital în stare critică, fiind intubat și ventilat mecanic.

Starea copilului atacat de câini în Botoșani e mai bună

Medicii transmit acum că băiatul e cooperat și respiră singur, conform Adevărul. ”În momentul în care a ajuns la noi, copilul era în stare critică, fiind intubat şi ventilat mecanic. Acesta a fost internat pe secţia Anestezie şi Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

O echipă multidisciplinară, formată din medici chirurgi, medici generalişti, chirurgie plastică, neurochirurgie şi ortopedie a realizat intervenţiile necesare pentru salvarea acestuia. În acest moment, pacientul este detubat, respiră singur, este cooperant şi sperăm la o evoluţie favorabilă.

Primele 24 de ore au fost critice, având în vedere că acesta prezenta hemopneumotorax, motiv pentru care a fost intubat şi ventilat mecanic, dar după stabilizarea lui, în urma intervenţiei chirurgicale, pacientul a început să dea semne de îmbunătăţire a stării“, a transmis Alina Belu, managerul Spitalului de Copii din Iaşi.

ADVERTISEMENT

Băiatul în vârstă de 10 ani a fost atacat de mai mulți câini în timp ce se afla pe o stradă din Botoșani. A fost scăpat pentru moment de mama copilului, care a asistat la întreaga scenă și de un trecător, care a apelat la 112.

După ce a fost transportat cu ambulanța la spitalul din Botoșani, medicii au decis să-l trimită la Iași, unde avea nevoie de îngrijiri medicale suplimentare. Un echipaj de Poliție a stabilit că de vină pentru atacul animalelor e un bărbat care nu a luat măsurile necesare pentru a închide câinii în curte.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, Delia Nenișcu, a transmis că animalele au scăpat din curte pentru că terenul era împrejmuit cu o simplă sârmă. ”Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că pe Strada Săvenilor din municipiul Botoşani, pe marginea părţii carosabile a fost găsit un minor care prezenta mai multe răni la nivelul corpului.

Din verificările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că minorul, de 10 ani, în timp ce se deplasa pe Strada Săvenilor, ar fi fost atacat de trei câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Totodată, a fost identificat proprietarul unuia dintre câini, în persoana unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Botoşani”, a declarat Delia Nenişcu. Copilul a suferit răni serioase la cap, dar și în zona superioară a corpului.

ADVERTISEMENT
Tags: