News

Copil atacat de câini în Botoșani. Animalele sunt încă în libertate. Care este starea micuțului

Un copil în vârstă de 10 ani a fost atacat de mai mulți câini pe o stradă din municipiul Botoșani. Copilul a ajuns la spital cu mai multe răni
19.02.2023 | 16:14
Copil atacat de caini in Botosani Animalele sunt inca in libertate Care este starea micutului
Copilul a ajuns laspital Foto: resources.bestfriends.org
ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoșani, copilul avea mai multe răni şi a fost găsit pe marginea străzii.

Copil de 10 ani atacat de câini în Botoșani

Incidentul s-a petrecut în orașul Botoșani, pe o stradă de la periferie, în apropierea unui teren împrejmuit cu sârmă, de unde ar fi ieșit câinii, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani Delia Nenişcu.

ADVERTISEMENT

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că pe Strada Săvenilor din municipiul Botoşani, pe marginea părţii carosabile a fost găsit un minor care prezenta mai multe răni la nivelul corpului.

Din verificările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că minorul, de 10 ani, în timp ce se deplasa pe Strada Săvenilor, ar fi fost atacat de trei câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Totodată, a fost identificat proprietarul unuia dintre câini, în persoana unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Botoşani”, a declarat Delia Nenişcu.

Animalele nu au fost încă prinse, a mai precizat oficialul IPJ Botoșani pentru Europa FM. Potrivit unor surse, citate de postul de radio, copilul atacat de câini a suferit răni în partea superioară a corpului, inclusiv în zona capului.

ADVERTISEMENT

”Urmează să stabilim exact dacă sunt microcipați, să-i prindem pe toți cei trei câini cu sprijinul celor din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani și să vedem din ce categorie fac parte, dacă sunt câini cu stăpân sau fără stăpân”, a mai menționat Denisa Nenișcu.

O echipă operativă a Poliţiei efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doar două zile, o femeie din București a fost atacată de doi câini din rasa Cane Corso în zona Lacul Morii, acolo unde, în ianuarie, Ana Oros a fost ucisă de o haită de câini în timp ce făcea jogging.

ADVERTISEMENT