Fotbal intern

Ce schimbări face Mirel Rădoi pentru Norvegia – România, după rușinea din Islanda. Ianis Hagi, titular! Exclusiv

10.10.2020 | 00:17
Ce schimbari face Mirel Radoi pentru Norvegia  Romania dupa rusinea din Islanda Ianis Hagi titular Exclusiv
ADVERTISEMENT

Naționala condusă de Mirel Rădoi a ratat ultima șansă de a se califica la turneul final EURO 2021, Bucureștiul fiind una dintre gazdele festinului de vara viitoare. 1-2 în Islanda și tricolorii vor privi EURO la televizor.

Ne întoarcem la grupa de Liga Națiunilor, unde suntem lideri după victoria surprinzătoare din Austria, și jucăm duminică, 11 octombrie, la Oslo. După jocul rușinos de la Reykjavik, Mirel Rădoi va umbla masiv la primul 11, FANATIK aflând câteva dintre intențiile selecționerului. Una dintre el este titularizarea în Norvegia a lui Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi face schimbări masive în primul 11 după rușinea barajului cu Islanda. Ianis Hagi, titular în Norvegia – România!

Mirel Rădoi s-a declarat principalul vinovat pentru prestația lamentabilă de la Reykjavik în urma căreia am ratat semifinala barajului pentru Euro 2021. Selecționerul a recunoscut indirect că a greșit echipa în momentul în care a înlocuit toți cei trei jucători din avanposturi la pauza de la Reykjavik.

Apoi a recunoscut-o direct la conferința de după meci, unde a avut și un răspuns halucinant când a fost întrebat dacă e rușinos să nu dai niciun șut pe poartă într-un meci de calificare! „Îți garantează cineva că dăm gol dacă tragem la poartă? Nu e rușinos că nu am tras la poartă, e rușinos că am ratat calificarea”a replicat, șocant, Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

După ce a făcut „măcel” în vestiar la pauza meciului de pe „Laugardalsvollur”, Mirel Rădoi va continua remodelarea naționalei cu primul 11 pentru partida de duminică seara de la Oslo, unde naționala a ajuns în cursul serii de vineri.

Sunt foarte puțini titulari la Reykjavik care vor începe și meciul din Norvegia, informațiile federale fiind că ar fi vorba doar de trei oameni. Rădoi va încerca să schimbe din temelii după dezamăgirea islandeză, iar echipa va începe de această dată cu Ianis Hagi!

ADVERTISEMENT

Tătărușanu, Burcă și Nicolae Stanciu, probabil singurii supraviețuitori ca titulari pentru meciul de la Oslo

Dacă la Reykajvik, așa cum a anticipat corect FANATIK, Mirel Rădoi a construit o apărare made CFR Cluj, încercând să copieze zidul construit de Dan Petrescu la campioana României, acum lucrurile se schimbă.

Două dintre mâinile moarte ale naționalei în Islanda au fost tocmai fundașii laterali, Manea și Camora. Primul a fost mereu întârziat în reacții, în timp ce fundașului stânga i s-a citit emoția debutului în națională aproape la fiecare fază. E foarte posibil ca din linia de patru apărători să rămână doar Burcă, singurul care a corespuns la Reykjavik.

ADVERTISEMENT

În condițiile recuperării totale a lui Dragoș Grigore, acesta ar urma să facă pereche cu Burcă, benzile fiind acoperite de Hanca în dreapta și Nicușor Bancu la partea stângă. Locul lui Tătărușanu în poartă nu intră în balotaj cu nimeni în acest moment.

Atacăm cu Pușcaș și Keșeru, ambii intrați pe final la Reykjavik. Din linia de mijloc ar putea rămâne doar Stanciu

Cei trei jucători care au fost titulari la Reykjavik și ar putea fi și la Oslo sunt, la această oră, Tătărușanu, Burcă și Nicolae Stanciu. Vor fi multe modificări de la mijloc în sus, dar este interesant și cum vor fi poziționate noutățile. Putem avea chiar o schimbare de sistem, un 4-3-1-2 interesant.

Cum ar putea arăta primul 11 al României la Oslo:

Tătărușanu – Hanca, Burcă, Grigore, Bancu – Cicâldău, R. Marin, Stanciu – Hagi – Pușcaș, Keșeru.

Mirel Rădoi a schimbat la pauza de la Reykjavik toți cei trei oameni din față. Au ieșit Deac, Alibec și Mitriță, au intrat Iancu, Ianis Hagi și Pușcaș. Ultimii doi vor fi probabil titulari la Oslo, dar lângă jucătorul lui Reading este de așteptat să joace Claudiu Keșeru. Una dintre variante este cu Ianis în spatele lor.

Modificări importante se vor produce și în linia de mijloc, unde Cicâldău și Răzvan Marin pot reface cuplul de acum doi ani de la tineret, ei urmând să-i înlocuiască pe Crețu și pe Alex Maxim.

Sunt semnale că decarul, în ciuda golului din penalty cu Islanda, va rămâne pe bancă. E destul de obosit și e foarte important să fie refăcut pentru meciul de miercuri, 14 octombrie, la Ploiești, contra Austriei, mai ales că Alex a fost MVP în partida tur de la Klagenfurt.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,87 este cota pentru „ambele marchează” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT