News

Ce scrie presa internațională despre cazul bebelușului mort la botez! BBC, cea mai dură opinie

06.02.2021 | 16:36
Ce scrie presa internationala despre cazul bebelusului mort la botez BBC cea mai dura opinie
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă ce scrie presa internațională despre cazul bebelușului mort la botez! De departe, cea mai dură opinie a fost cea a jurnaliștilor de la BBC. Aceștia au relatat că au apărut apeluri pentru schimbarea ritualului și că ar putea duce la conflicte în interiorul Bisericii Otodoxe.

Din păcate, bebelușul a făcut stop cardiac după ce a fost scufundat de trei ori în apă sfințită. Mai mult de atât, rezultatul autopsiei a fost unul dur.

ADVERTISEMENT

Acestuia i s-a găsit lichid în plămâni, aproape 180 de ml. Vă readucem aminte că, în urma acestui caz, aproximativ 60.000 de persoane au semnat o petiție care solicită schimbarea ritualului.

Presa internațională despre cazul bebelușului mort la botez!

Au existat chiar și voci din interiorul bisericii care au mers pe această idee. Arhiepiscopul Argeșului, Calinic a declarat pentru Adevarul că e de părere că practica de scufundare a copiilor în apă la botez va fi revizuită.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai zis că „va fi luată cea mai potrivită decizie de a respecta normele Bisericii și de a evita accidentele nedorite”.

Este vorba despre botezul prin stropire, adică adultul sau pruncul se scufundă în cristelniţă, apă curgătoare, până la gât sau un spaţiu destinat special, un fel de aghiasmatar , „iar preotul botezător, cu palmele făcute căuş sau cu un vas din lemn, ceramică sau metal, toarnă, în numele Sfintei Treimi, apă sfinţită peste creştetul celui ce se botează”. a continuat acesta.

ADVERTISEMENT

„Dacă moartea bebelușului va duce la reformă în modul în care se desfășoară ritualul botezului, acest lucru ar putea provoca o ruptură în cadrul Bisericii Ortodoxe din România”, a notat BBC.

Totuși, ritualul este departe de a fi modificat. Mai multe voci din cadrul Bisericii au sugerat că nici nu se pune problema de așa ceva și au militat pentru păstrarea ritualului scufundării bebelușului în apă.

ADVERTISEMENT

„Nicicum nu se schimbă ritualul. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Nu se schimbă nimic”, a spus Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

ADVERTISEMENT
Tags: