News

Ce se întâmplă cu bugetarii în 2021? Anunțul făcut de Dan Barna

13.02.2021 | 12:27
Ce se intampla cu bugetarii in 2021 Anuntul facut de Dan Barna
ADVERTISEMENT

Dan Barna nu exclude posibilitatea ca în anul 2021 să existe concedieri în rândul bugetarilor. 

Mai multe companii de stat vor intra într-un proces de restructurare anul acesta. Există posibilitatea unor concedieri ca o consecință a optimizării activității companiilor respective, a declarat, la Digi24, vicepremierul Dan Barna.

Astfel, anumiți salariați din sistemul bugetar ar putea să fie disponibilizați. Executivul ar fi cerut companiilor de stat “planuri de reformă explicită”.

ADVERTISEMENT

Dan Barna, despre concedierea bugetarilor: ”E posibil să se întâmple și asta”

“Reforma administrativă este în programul de guvernare şi este unul dintre obiectivele de policy şi ale acestui an şi ale anilor care urmează.

La nivelul acestui buget primul pas a fost acela de îngheţa, de a păstra salariile la nivelul anului trecut tocmai din raţionamentul că trebuie să păstrăm un deficit de 7,2, nu ne permite o creştere de salarii”, a declarat Dan Barna, vineri seară, la Digi 24.

Acesta a precizat că Guvernul a cerut planuri de reformă explicită de la companiile publice şi de aceea în aceste cazuri nu au fost majorate bugetele.

Vor pleca bugetarii acasă?

„Posibil să se întâmple lucrul acesta. Vorbeam de planurile de reformă din guvern, din coalițe. Aceste planuri de reformă pot să presupună – și unele companii bănuiesc că vor lua aceste decizii prin consiliile lor de administrație, presupun, de reorganizare de activități. Adică nu e o cerință, e o consecință de optimizare a funcționării acestor companii”, a explicat vicepremierul Dan Barna.

ADVERTISEMENT

„Este o cerință pe care și premierul Florin Cîțu, și colegii noștri din guvern o înțeleg foarte clar. De la companiile publice s-a cerut – și suntem în evaluare și în așteptarea acestor planuri de reformă explicită.

Tocmai că păstrând aceleași anvelope bugetare ca și anul trecut și cu perspectivă de a fi reduse, e clar că aceste companii trebuie să vină cu planuri de reformă”, a mai declarat vicepremierul la Digi24.

ADVERTISEMENT
Tags: