Life

Ce se întâmplă cu clienţii ING sau Banca Transilvania. E valabil şi pentru alte bănci din ţară. Ce trebuie să facă neapărat ca să nu rămână fără bani

Informația pe care trebuie să o știe toți clienții ING și Banca Transilvania. Trebuia să facă asta dacă nu vor să aibă de pierdut.
25.10.2023 | 20:59
Ce se intampla cu clientii ING sau Banca Transilvania E valabil si pentru alte banci din tara Ce trebuie sa faca neaparat ca sa nu ramana fara bani
Informația care trebuie să ajungă la toți clienții ING sau Banca Transilvania. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

A fost emis un avertisment de ultimă oră pentru cei care au un cont deschis la ING sau la Banca Transilvania, dar și alte bănci din România. Informația trebuie să ajungă la toți cei care obișnuiesc să facă multe transferuri. Riscă să rămână fără bani.

Ce trebuie să știe clienții ING sau Banca Transilvania

ING Bank a transmis o informație foarte importantă pentru clienții săi. Însă anunțul este valabil și pentru cei care au cont deschis la Banca Transilvania sau la alte instituții din România.

ADVERTISEMENT

De fapt, regulile se aplică pentru fiecare persoană care are un card bancar. Conform anunțului, mai multe tentative de fraudă sunt în desfășurare, motiv pentru care trebuie să fie foarte atenți.

În primul rând, înainte de a face o tranzacție online, orice român trebuie să se asigure că a citit toate detaliile și că plata va fi securizată, în caz contrar riscă să rămână fără bani.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, cei de la ING le recomandă tuturor clienților să nu acceseze niciun link care pare suspect, să nu divulge nimănui datele de pe card, dar nici pe cele personale, deoarece pot întâmpina mari probleme.

Atenție la apeluri și SMS-uri

Totodată, dacă cineva primește un apel sau un SMS prin care este informat despre un posibil premiu, dar știe că nu s-a încris la concursul menționat, atunci cel mai probabil este vorba desprre o fraudă, a transmis ING.

ADVERTISEMENT

„Verificarea tranzacțiilor: Nu finalizați nicio operațiune bancară fără a verifica cu atenție detaliile și fără a vă asigura că este exact ceea ce doriți. Evitarea apelurilor internaționale suspecte: Nu răspundeți la apeluri din numere necunoscute, mai ales dacă sunt din afara țării.

Scepticismul poate fi un aliat: În cazul în care sunteți contactat de cineva care pretinde că este angajat al băncii, nu ezitați să cereți mai multe detalii și să verificați informația printr-un apel la numărul oficial al băncii.

ADVERTISEMENT

Atenție la escrocheriile online: Nu accesați linkuri suspecte, nu deschideți atașamente de la persoane necunoscute și asigurați-vă că site-ul pe care îl folosiți are o conexiune securizată (https).

Protejarea cardului bancar: Nu oferiți detaliile cardului pentru operațiuni suspecte și amintiți-vă că cardul bancar este un instrument de plată, nu de încasare”, sunt o parte din sfaturile transmise de ING, valabile și pentru clienții Banca Transilvania sau a altor instituții, conform news18.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: