Life
notix pixel id

Ce se întâmplă cu contul de Facebook după ce mori. Opţiunea de care foarte puţină lume ştie

09.06.2020 | 19:47
Ce se întâmplă cu contul de Facebook după ce mori. Opţiunea de care foarte puţină lume ştie
Ce se întâmplă cu contul de Facebook după ce mori. Opţiunea de care foarte puţină lume ştie
ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu profilul personal de Facebook, după ce mori. Există două opțiuni despre care foarte puțini știu. Ori se transformă profilul într-un memoriu, ori se solicită șteregea completă a profilului și, implicit, a contului.

Ce se va alege de contul de Facebook, după ce mori

Când cineva moare, prietenii sau familia sunt adesea lăsați să gestioneze conturile online ale celor care au decedat. Pe Facebook, există două lucruri diferite pe care cineva cu autoritate asupra contului le poate face cu profilul persoanei care nu mai este în viață.

Transformarea paginii într-un memorial sau solicitarea șteargerii profiluli și a contului. Un astfel de profil este foarte similar cu un profil normal, însă anumite caracteristici care necesită aprobarea sau activitatea efectivă a utilizatorului vor fi dispărute.

ADVERTISEMENT

Un profil memoriu servește ca un loc în care oamenii pot vedea în continuare conținuturi partajate, pot lăsa comentarii și pot, de asemenea, sărbători viața persoanei decedate. Un profil memorializat prezintă următoarele: Cuvântul „amintire (sau în amintirea, în memoria – n.r)” apare lângă numele persoanei decedate.

Nicio altă prezență a profilului persoanei decedate nu va apărea în spațiile publice, cum ar fi ziua de naștere sau sugestiile prietenilor. Conținutul împărtășit de persoana decedată rămâne vizibil publicului inițial căruia i-a fost distribuit.

ADVERTISEMENT

Profilul este securizat

Prietenii pot împărtăși amintiri pe profilul memoriu, dacă setările de confidențialitate ale paginii o permit. După crearea unui astfel de profil pe Facebook, acesta este complet securizat și nu poate fi accesat sau modificat de nimeni decât dacă persoana decedată a stabilit un contact moștenit înainte de a trece.

Un contact moștenit este un utilizator Facebook ales pentru a avea grijă de contul și profilul altui utilizator odată ce acesta a murit. Cum se procedează:

ADVERTISEMENT

Se scrie o postare fixată în profilul memoriu, răspundeți la solicitările prietenului, actualizați fotografia de profil a utilizatorului decedat și fotografia de copertă.  Contactele moștenite nu se mai pot conecta, nu se pot șterge sau edita. 

Fiecare utilizator Facebook poate adăuga un contact vechi prin setările contului. Selectați săgeata în jos în colțul din dreapta sus al contului, selectați Setări și apoi selectați Gestionare cont.

ADVERTISEMENT

În câmpul cu eticheta Alegeți un prieten, introduceți numele unui prieten ca contact de moștenire, selectați Adăugați și apoi apăsați Trimite pentru a anunța prietenul dvs. că i-ați ales ca contact de moștenire.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri