News

Ce se întâmplă cu elevul din Capitală care şi-a atacat profesoara cu un cuțit. Decizia magistraților de la Curtea de Apel

Elevul din Capitală care și-a atacat profesoara cu un cuțit a avut câștig de cauză în fața magistraților. Decizia luată de Curtea de Apel.
07.06.2023 | 14:14
Ce se intampla cu elevul din Capitala care sia atacat profesoara cu un cutit Decizia magistratilor de la Curtea de Apel
Elevul din Capitală care şi-a atacat profesoara cu un cuțit, plasat în arest la domiciliu. Decizia Curții de Apel. Sursa foto: Observator News
ADVERTISEMENT

Elevul de la Colegiul ”Ion Creangă” din Capitală care și-a atacat profesoara cu un cuțit a avut câștig de cauză în fața magistraților. Ce decizie a luat, miercuri, Curtea de Apel București.

Elevul din Capitală care şi-a atacat profesoara cu un cuțit, plasat în arest la domiciliu. Decizia Curții de Apel

Pe 5 aprilie 2023, o profesoară de Colegiul ”Ion Creangă” din București a fost atacată cu un cuțit de un elev de clasa a X-a. S-a întâmplat la începutul unei ore. Dascălul a ajuns la Spitalul Universitar cu răni în zona gâtului. Din fericire, viața nu i-a fost pusă în pericol.

ADVERTISEMENT

Imediat, băiatul de 16 ani fost reținut pentru 24 de ore pentru tentativă de omor. La o zi distanță, elevul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Tribunalul București.

Adolescentul era acuzat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

ADVERTISEMENT

Ulterior, elevul a depus contestație la decizia magistraților. Pe 12 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a respins demersul. Decizia spunea că acesta rămâne în arest preventiv.

Apărătorii tânărului au continuat demersurile în justiție. Miercuri, 7 iunie, elevul a avut câștig de cauză. Curtea de Apel București a decis ca elevul de 16 ani de la Colegiul Național să fie lăsat în arest la domiciliu. Decizia este definitivă, conform G4Media.

ADVERTISEMENT

Cum s-a produs incidentul de la Colegiul Ion Creangă

Acest grav incident din Capitală a avut loc pe 5 aprilie. Totul s-a întâmplat după ce victima, profesoară de limbă japoneză la colegiul din Capitală, a anunţat pe neaşteptate un test. În momentul în care cadrul didactic a ajuns dreptul băncii unui elev, acesta a scos un cuţit din rucsac şi a atacat-o în zona gâtului.

Profesoara a ajuns de urgență la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Anchetatorii au ajuns la concluzia că elevul a premeditat atacul şi a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze.

ADVERTISEMENT

La data de 05.04.2023, în jurul orei 12,30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din municipiul Bucureşti, începuse ora de predare la clasa a X-a şi împărţea foile cu teste către elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară.

Inculpatul a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă. A făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit. Din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard”, spuneau procurorii.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
O rețetă românească face furori în Europa. Am aflat secretul
O rețetă românească face furori în Europa. Am aflat secretul
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români