News

Ce se întâmplă cu elevul din Capitală care şi-a atacat profesoara cu un cuțit. Decizia magistraților de la Curtea de Apel

Elevul din Capitală care și-a atacat profesoara cu un cuțit a avut câștig de cauză în fața magistraților. Decizia luată de Curtea de Apel.
07.06.2023 | 14:14
Ce se intampla cu elevul din Capitala care sia atacat profesoara cu un cutit Decizia magistratilor de la Curtea de Apel
Elevul din Capitală care şi-a atacat profesoara cu un cuțit, plasat în arest la domiciliu. Decizia Curții de Apel. Sursa foto: Observator News
ADVERTISEMENT

Elevul de la Colegiul ”Ion Creangă” din Capitală care și-a atacat profesoara cu un cuțit a avut câștig de cauză în fața magistraților. Ce decizie a luat, miercuri, Curtea de Apel București.

Elevul din Capitală care şi-a atacat profesoara cu un cuțit, plasat în arest la domiciliu. Decizia Curții de Apel

Pe 5 aprilie 2023, o profesoară de Colegiul ”Ion Creangă” din București a fost atacată cu un cuțit de un elev de clasa a X-a. S-a întâmplat la începutul unei ore. Dascălul a ajuns la Spitalul Universitar cu răni în zona gâtului. Din fericire, viața nu i-a fost pusă în pericol.

ADVERTISEMENT

Imediat, băiatul de 16 ani fost reținut pentru 24 de ore pentru tentativă de omor. La o zi distanță, elevul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Tribunalul București.

Adolescentul era acuzat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

ADVERTISEMENT

Ulterior, elevul a depus contestație la decizia magistraților. Pe 12 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a respins demersul. Decizia spunea că acesta rămâne în arest preventiv.

Apărătorii tânărului au continuat demersurile în justiție. Miercuri, 7 iunie, elevul a avut câștig de cauză. Curtea de Apel București a decis ca elevul de 16 ani de la Colegiul Național să fie lăsat în arest la domiciliu. Decizia este definitivă, conform G4Media.

ADVERTISEMENT

Cum s-a produs incidentul de la Colegiul Ion Creangă

Acest grav incident din Capitală a avut loc pe 5 aprilie. Totul s-a întâmplat după ce victima, profesoară de limbă japoneză la colegiul din Capitală, a anunţat pe neaşteptate un test. În momentul în care cadrul didactic a ajuns dreptul băncii unui elev, acesta a scos un cuţit din rucsac şi a atacat-o în zona gâtului.

Profesoara a ajuns de urgență la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Anchetatorii au ajuns la concluzia că elevul a premeditat atacul şi a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze.

ADVERTISEMENT

La data de 05.04.2023, în jurul orei 12,30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din municipiul Bucureşti, începuse ora de predare la clasa a X-a şi împărţea foile cu teste către elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară.

Inculpatul a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă. A făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit. Din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard”, spuneau procurorii.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Cea mai frumoasă româncă! Unica fiică a lui Ion Ţiriac a uimit din...
Cea mai frumoasă româncă! Unica fiică a lui Ion Ţiriac a uimit din nou: Visele au devenit mai mari!
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Irina Loghin, acuzații grave în cazul lui Florin Piersic. „Bătaie de joc”
Irina Loghin, acuzații grave în cazul lui Florin Piersic. „Bătaie de joc”
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă....
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă. Mesajul dureros de pe patul de suferință
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”