News

Profesoară înjunghiată în gât de un elev, la Colegiul Naţional “Ion Creangă”, din Bucureşti

Scene de groază la Colegiul Naţional Ion Creangă, din Bucureşti. O profesoară a fost înjunghiată în timpul orei de limba japoneză.
05.04.2023 | 14:02
Profesoara injunghiata in gat de un elev la Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti
Profesoară înjunghiată în gât la Liceul Ion Creangă
ADVERTISEMENT

O profesoară de limba japoneză a fost atacată cu un cuțit de un elev, miercuri, în timpul orei. Un echipaj SMURD a intervenit la faţa locului şi a transportat-o pe femeie la Spitalul Universitar din Capitală. Surse FANATIK au declarat că i-a fost pusă viaţa în pericol, având în vedere zona lezată.

Agresorul este un elev de clasa a X-a

În momentul de faţă, profesoara este conştientă şi cooperantă, iar starea sa de sănătate este stabil. “Este o plagă superficiala care necesita sutură”, au declarat surse din spital, pentru FANATIK. Femeia agresată are 26 de ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse judiciare, agresorul este elev în clasa a X-a, de la Liceul Ion Creangă. La începutul orei de japoneză, fără un motiv aparent, a înţepat-o pe profesoară în zona gâtului. Elevul, în vârstă de 16 ani, nu era cunoscut ca un copil problemă sau agresiv. Se pare că agresiunea s-a produs după ce profesoara i-a anunţat pe elevi că vor da o lucrare de control.

“La data de 5 aprilie 2023, in jurul orei 12.40, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucuresti – Secţia 14, au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul ca o femeie, cadru didactic la o unitate de învăţământ din Sectorul 4, ar fi fost agresată de un elev, cu un obiect tăietor-înţepător, în timp ce se afla la ora de curs. 

ADVERTISEMENT

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii şi au identificat persoanele implicate, elevul aflându-se în custodia poliţiştilor. În vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate la faţa locului s-au deplasat şi echipaje medicale”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Nu este primul caz de agresiune împotriva unui cadru didactic care se întâmplă în şcolile din România. În urmă cu câţiva o profesoară a fost atacată în stradă de un elev în vârstă de 12 ani, supărat că aceasta i-a pus nota 4 în teza la limba română.

ADVERTISEMENT

Băiatul, cunoscut în localitatea Todireşti pentru agresivitatea lui, a urmărit-o pe profesoară la ieşirea de la ore şi, profitând că afară era întuneric, a atacat-o din spate şi a lovit-o peste picioare cu o ţeavă. Un bărbat care a văzut toată scena a sărit în ajutorul profesoarei de 29 de ani.

De asemenea, nu mai departe de anul trecut, un adolescent de 17 ani, din Vrancea, i-a bătut pe directorul școlii unde învață și pe un profesor. Incidentul șocant a avut loc la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Balș”, pe data de 9 martie, iar elevul agresor a fost reţinut de poliţie.

ADVERTISEMENT

Directorul și încă un cadru didactic ar fi fost atacați de elevul respectiv, în urma unui conflict spontan, petrecut pe hol. Cei doi au fost loviți în spate și în piept, chiar în instituția de învățământ. De altfel, întreaga scenă a fost filmată de camerele de luat vederi montate la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Balș”.

ADVERTISEMENT