Sport

Ce se întâmplă cu Ronald Koeman după dezastrul de la Lisabona. Laporta a găsit un înlocuitor total neașteptat

FC Barcelona a pierdut 0-3 la Lisabona, cu Benfica, și continuă un start de sezon dezastruos.
30.09.2021 | 12:29
Ce se intampla cu Ronald Koeman dupa dezastrul de la Lisabona Laporta a gasit un inlocuitor total neasteptat
ADVERTISEMENT
30-09-2021
09:29

Patru antrenori pe lista lui Laporta. Nume surpriză pe lista șefului de la Barcelona

După Oscar Garcia, Xavi Hernandez și Andrea Pirlo, pe lista posibililor succesori ai lui Ronald Koeman pe banca Barcelonei a apărut și numele lui Muñeco Gallardo.  

Potrivit Sport.es acesta din urmă ar avea șansele cele mai mari să fie instalat în locul batavului. Sursa citată notează că Gallardo este liber de contract după despărțirea de River Plate și a refuzat mai multe oferte din America de Sud tocmai pentru a prinde un contract în Europa.

Conform lui Roberto Bayon, dacă Ronald Koeman va fi demis, noul staff tehnic – antrenor principal, antrenor secund și preparator fizic) ar putea să încaseze doar aproximativ 2,9 milioane de euro, adică 3% din limita salarială de 97 milioane de euro alocată de La Liga clubului catalan.

Este pentru prima dată când FC Barcelona nu ia punct în primele două etape de Champions League. Cu un golaveraj 0-6, catalanii sunt în mare pericol să fie eliminați încă din faza grupelor. Ba chiar să nu prindă nici măcar locul de Europa League.

Pentru conducerea Barcelonei și presa catalană, Ronald Koeman este principalul vinovat. Acesta a rămas în funcție doar pentru că situația financiară a formației blaugrana este una precară. Astfel că s-a considerat că ar fi o cheltuială prea mare pentru a achita clauza de reziliere a olandezului și apoi salariul unui antrenor de valoare.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu Ronald Koeman după dezastrul de la Lisabona. Joan Laporta, atras de varianta Andrea Pirlo

Totuși, se pare că Joan Laporta a ajuns la capătul răbdării după 0-3 la Lisabona. Marca anunță că Ronald Koeman și-a pierdut creditul din partea conducerii și va fi înlocuit. Xavi era considerat favorit, dar a apărut și o variantă total surprinzătoare.

AS scrie că Joan Laporta este un admirator al lui Andrea Pirlo, pe care ar vrea să îl aducă la echipă în cel mai scurt timp. Pirlo a avut un sezon de coșmar la Juventus, iar echipa nu a făcut față în lupta pentru titlu în Serie A. Ba mai mult, a fost la un pas să rateze prezența în grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Juve a fost eliminată încă din optimile ediției precedente a Ligii Campionilor, după o dublă de coșmar cu FC Porto. Totuși, se pare că Laporta îl consideră pe Pirlo un antrenor potrivit pe stilul Barcelonei. Și, desigur, italianul are și avantajul că ar accepta un salariu pe măsura posibilităților actuale ale catalanilor.

Xavi Hernandez ezită să revină pe Camp Nou. Roberto Martinez, soluția destul de costisitoare

Xavi Hernandez rămâne cu siguranță o variantă pentru Barcelona, dar fostul jucător de legendă al catalanilor ezită. Cu actualul lot, Xavi ar putea să își strice imaginea excelentă. În luna mai a semnat o prelungire a contractului cu Al Sadd, din Qatar, pe doi ani.

ADVERTISEMENT

O altă variantă pe care șefii catalanilor o au în vedere este Roberto Martinez, actualul selecționer al Belgiei. Acesta a mai fost dorit și în trecut, dar a fost în cele din urmă aleasă varianta Koeman. Roberto Martinez anunțase conducerea Barcelonei că ar fi dispus să preia echipa, dar doar după ce Belgia va juca semifinala de Liga Națiunilor, cu Franța, pe 7 octombrie. Ar fi o explicație și pentru decizia de a nu îl demite încă pe Koeman.

Roberto Martinez mai are contract cu Federația Belgiană de Fotbal încă un an, până după Campionatul Mondial din 2022. Dar clauza sa de reziliere este una care nu ar speria-o, totuși, pe FC Barcelona. 1,8 milioane de euro ar fi suma de achitat.

ADVERTISEMENT

Oscar Garcia, varianta ieftină și riscantă. Motivul pentru care Joan Laporta ar vrea să mai aștepte cu Ronald Koeman

FC Barcelona va apela aproape sigur la una dintre aceste trei variante, rămâne de văzut doar când și în ce condiții se va produce despărțirea de Ronald Koeman. A mai existat și varianta Oscar Garcia, actualmente la Reims, dar aceasta pare prea riscantă. Un antrenor care poate fi adus cu eforturi financiare minime, dar care nu are experiență la nivel înalt. Pare greu de crezut că ar putea scoate Barcelona din criză.

El Mundo Deportivo notează că Joan Laporta nu vrea să ia o decizie la cald, după eșecul de la Lisabona. A coborât în vestiarul jucătorilor imediat după meci și i-a asigurat că totul va fi bine la echipă. A făcut acest lucru în timp ce Koeman nu se afla acolo, plecase spre conferința de presă.

Pentru FC Barcelona urmează un nou meci complicat, cu Altetico Madrid, în deplasare, pe 2 octombrie, de la ora 22:00. Laporta este tentat să îl lase pe Koeman, iar un eventual eșec al Barcelonei ar putea simplifica negocierile pentru rezilierea contractului.

Demiterea lui Koeman ar fi cea mai simplă decizie. Dar până la urmă, responsabilitatea o avem toți. Suntem într-o situație foarte complicată – Sergio Busquets

ADVERTISEMENT