News

Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor în 2021? Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu. Video

28.12.2020 | 19:14
Ce se intampla cu salariile bugetarilor in 2021 Anuntul a fost facut de Florin Citu Video
Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor în 2021? Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu. Video. Sursa: INQUAM Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a transmis o veste importantă legată de salariile bugetarilor pentru anul 2021. Premierul a precizat că trebuie finalizată și o analiză mai amplă privind legea salarizării.

”Nu sunt adeptul tăierii salariilor”, a transmis luni, 28 decembrie, noul prim-ministru al României.

ADVERTISEMENT

”În acest moment analizăm însă dacă legea actuală e eficientă privind salariile din domeniul public, au apărut o serie de anomalii și excepții,” a spus Cîțu.

Florin Cîțu a anunțat ce se întâmplă cu  salariile bugetarilor în 2021. ”Va exista o analiză amplă”

Premierul a comunicat într-un briefing de presă că salariile bugetarilor vor rămâne la nivelul lunii decembrie 2020. Florin Cîțu a precizat că veniturile din sectorul public nu vor fi micșorate.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt adeptul tăierii salariilor. În acest moment analizăm însă dacă legea actuală e eficientă privind salariile din domeniul public, au apărut o serie de anomalii și excepții. Vom face o analiză amplă, vom veni cu rezultatele și până atunci veniturile angajaților se mențin la nivelul lui decembrie 2020, până vom avea o analiza a efectelor și implicațiilor asupra legii salarizării”, a spus el.

Tot astăzi s-a anunțat că salariul minim va crește cu doar 40 de lei în 2021. Acest lucru a creat deja un val de nemulțumiri. În urma discuțiilor purtate recent cu patronatele și sindicatele din economie, premierul Florin Cîțu a decis ca salariul minim net să ajungă în 2021 la 1.386 de lei.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să luăm o decizie azi. Suntem într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Sunt sectoare în economie cu probleme de revenire. Avem mulți pe salariul minim exact în acele sectoare. Suportabil ar fi o creștere cu 3%. Inflația este de 1,8%, așa că mergem pe 2300 lei (brut)”, a anunțat premierul.

Sindicatele au reacționat imediat, iar Cartel Alfa a transmis că va organiza un protest marți, 28 decembrie.

ADVERTISEMENT