News

Ce se întâmplă cu sprijinul de 50 de euro pentru persoanele vulnerabile. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă vine cu vești bune pentru cei aproape 2,5 milioane de români beneficiari ai sprijinului de 50 de euro (250 de lei) acordați pe voucherele sociale.
10.11.2022 | 15:59
Ce se intampla cu sprijinul de 50 de euro pentru persoanele vulnerabile Anuntul premierului Nicolae Ciuca
Vești bune pentru români. Ajutorul de 50 de euro la două luni, prelungit. Anunțul premierului Nicolae Ciucă. Sursa foto: Guvernul României / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din această vară, circa 2,48 milioane de români primesc, la fiecare două luni, un ajutor de 50 de euro (250 de lei) pe vouchere sociale.

Vești bune pentru români. Sprijinul de 50 de euro la două luni, prelungit. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Acest ajutor, care face parte din Programul ”Sprijin pentru România” demarat de Guvern, se va prelungi și în anul 2023.

ADVERTISEMENT

Prezent joi, 10 noiembrie, la un eveniment public, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua să fie acordați românilor şi în anul viitor.

În plus, șeful Executivului transmite cetățenilor că se caută și alte soluţii pentru a putea sprijini persoanele vulnerabile.

ADVERTISEMENT

”În ceea ce privește proiectul Sprijin pentru România, măsurile vor continua până la finalul anului, aşa cum ne-am angajat şi desigur ele vor continua şi în anul viitor.

(…) măsurile pe care le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni, vor continua şi în anul viitor şi vom găsi şi alte soluţii pentru a putea să-i sprijinim pe oamenii cu probleme”, a precizat Ciucă.

ADVERTISEMENT

Cine sunt cei aproape 2,5 milioane de beneficiari care primesc tichete sociale

  • a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.
  • b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.
  • c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.
  • d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.
  • e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.
  • f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare, conform datelor de pe site-ul Guvernului.

Ce spune premierul despre creșterea pensiilor

În privința creșterii pensiilor, premierul a afirmat că în acest moment există un angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflaţiei.

ADVERTISEMENT

”Valoarea pensiilor şi a salariului minim urmează să fie decise în funcţie de datele finale.

În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflaţiei, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii şi de asemenea să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile”, a spus şeful Executivului.

Mai multe detalii și procente vor fi făcute publice la jumătatea lunii decembrie, când va fi adoptat bugetul pe 2023, mai spune premierul.

ADVERTISEMENT