Life

Ce se întâmplă dacă adaugi boabe de orez în solnița cu sare. Trucul care îți poate salva rețeta

Un truc puțin cunoscut cu orez s-ar putea să îți facă viața mai ușoară. Ce se întâmplă dacă adaugi boabele în solnița cu sare?
15.06.2023 | 15:07
Ce se intampla daca adaugi boabe de orez in solnita cu sare Trucul care iti poate salva reteta
Ce se întâmplă dacă adaugi boabe de orez în solnița cu sare. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există numeroase trucuri cu orez, dar și cu alte ingrediente simple precum bicarbonatul de sodiu. Acestea îți pot face viața mai ușoară decât crezi. Important este însă să știi ce să faci, dar și în ce situații.

Ce se întâmplă dacă adaugi boabe de orez în solnița cu sare

Tu știi ce se întâmplă dacă adaugi boabe de orez în solnița cu sare? Nu este nimic legat de superstiții, ci din contră, vei avea parte doar de beneficii. Este bine cunoscut faptul că orezul atrage umiditatea. Din acest motiv mulți aleg să își pună telefonul în el atunci când și-l udă.

ADVERTISEMENT

În cazul în care adaugă orez în solnița cu sare, acesta previne apariția cocoloașelor. Vorbim despre acele formațiuni care te încurcă atunci când vrei să presari sarea peste mâncare, ori în diferite rețete.

Astfel, dacă mergi la un restaurant și vezi boabe de orez în solniță, nu trebuie să îți faci griji. Mulți cunosc acest truc și îl aplică atunci când este nevoie. Să nu uităm că sarea este destul de sensibilă când vine vorba de temperaturi ori umiditate.

ADVERTISEMENT

Și totuși cum funcționează acest truc? E foarte simplu să îl înțelegi. În primul rând, boabele de orez îndeplinesc rolul de agenți de umezeală. Rețin umezeala din aer, iar în acest mod sarea nu mai se întărește.

De cele mai multe ori, un astfel de truc este folosit în restaurante, dar și în zone unde umiditatea este ridicată. Doar așa sarea se păstrează uscată și poate fi utilizată fără niciun fel de problemă. Important de știut e faptul că boabele de orez nu afectează gustul ei.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară corect orezul

Drept urmare, sarea poate fi consumată ca și până acum, fără stres. Pentru că orezul absoarbe umiditatea, atunci când este preparat, acesta necesită o atenție sporită. Iar aici vorbim de cantitatea de apă pe care o folosim în rețetă.

Poate ai mai preparat până acum pilaf simplu sau cu legume. Câtă apă trebuie să pui însă în funcție de cantitatea de orez? Multe gospodine fac această greșeală, iar orezul ajunge să fie uscat și poate chiar prins de fundul tigăii. 

ADVERTISEMENT

Conform experților culinari, proporția pe care trebuie să o urmezi pentru a obține un orez cât se poate de fin și de delicios este una simplă. Mai exact, pentru 100 grame orez se folosesc 110 ml apă, iar pentru 150 grame orez, doar 160 ml apă. Pentru o porție mai mare de 450 de grame de orez vor fi folosiți 500 ml de apă.

ADVERTISEMENT