ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ce se întâmplă dacă apar cazuri de coronavirus la naţionala României! UEFA a anunţat regulile: trebuie să avem cel puţin 13 jucători

Autor: Andrei David | 02.09.2020 | 00:15
Ce se întâmplă dacă apar cazuri de coronavirus la naţionala României! UEFA a anunţat regulile: trebuie să avem cel puţin 13 jucători
Ce se întâmplă dacă apar cazuri de coronavirus la naţionala României. FOTO: sportpictures.eu

UEFA a stabilit regulile de care se va ţine cont în cazul în care apar cazuri pozitive de COVID-19 în loturile naţionalelor implicate în competiţiile continentale.

ADVERTISEMENT

Măsurile se vor aplica tuturor jocurilor programate în Liga Naţiunilor, în preliminariile pentru EURO, dar şi la Campionatul European feminin.

Orice echipă trebuie să aibă disponibili minimum 13 jucători, dintre care cel puţin unul să fie portar. În cazul în care această condiţie nu poate fi îndeplinită, partida poate va fi reprogramată sau rezultatul poate fi stabilit de UEFA.

ADVERTISEMENT

13 jucători, dintre care un portar

Comitetul Executiv al UEFA a stabilit clar care sunt regulile după care se vor stabili desfăşurarea sau rezultatul partidelor interţări pe care le organizează în această toamnă, în cazul în care apar infectaţi cu noul coronavirus.

Astfel, dacă un grup de fotbalişti va fi obligat să intre în carantină sau în autoizolare în urma unei decizii a autorităţilor statului de care aparţin, se derulează, în ordine, următoarele scenarii:

ADVERTISEMENT

Dacă naţionala respectivă are minimum 13 jucători valizi pentru a putea intra pe teren, meciul se va juca respectându-se programarea iniţială. Dintre cei 13, cel puţin unul va trebui să fie portar.

Ce se întâmpla dacă nu se poate juca

Dacă nu are cel puţin 13 jucători disponibili sau niciun portar, partida va fi reprogramată de UEFA, în măsura posibilităţilor, la o dată stabilită de forul european. Meciul în cauză poate fi organizat inclusiv pe teren neutru, pe teritoriul unui alt stat membru UEFA.

ADVERTISEMENT

Dacă partida nu poate fi reprogramată, se va sesiza Comisia de Disciplină din cadrul UEFA, iar aceasta va lua o decizie în ceea ce priveşte deznodământul meciului. În cazul în care una dintre părţile implicate este responsabilă pentru nejucare, aceasta va pierde la „masa verde“.

Dacă niciuna sau ambele naţionale sunt de vină pentru imposibilitatea jucării meciului, rezultatul se stabileşte prin tragere la sorţi. UEFA poate decide victorie 1-0, înfrângere 0-1 sau egalitate 0-0.

ADVERTISEMENT

În cazul în care unul dintre arbitrii care trebuie să oficieze un meci programat este depistat pozitiv, forul european poate desemna, în mod excepţional, o brigadă din ţara gazdă. Noul arbitru poate să nu fie pe lista FIFA.

Toate aceste reguli se aplică meciurilor programate în această toamnă: Liga Națiunilor, preliminariile EURO U21 și cele ale Campionatului European feminin.

ADVERTISEMENT

România, în pericol cu Irlanda de Nord şi Austria

În acest moment, România riscă să aibă cazuri de coronavirus în lotul convocat de Mirel Rădoi. Mai multe cazuri de COVID-19 au apărut în conducerea Universităţii Craiova, iar persoanele infectate au luat contact cu jucătorii.

Nicuşor Bancu, Alex Cicâldău şi Dan Nistor sunt jucătorii din Bănie care fac parte din lotul naţionalei. Cei trei au făcut şi deplasarea la Tbilisi, în preliminariile Europa League, şi au fost băgaţi în şedinţă, după umilinţa istorică, de patronul Mihai Rotaru, depistat pozitiv.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!