News

Ce se întâmplă dacă indemnizația pentru creșterea copilului expiră în starea de alertă. Anunțul oficial al guvernului

12.06.2020 | 13:53
Ce se intampla daca indemnizatia pentru cresterea copilului expira in starea de alerta Anuntul oficial al guvernului
Ce se întâmplă dacă indemnizația pentru creșterea copilului expiră în starea de alertă. Anunțul oficial al guvernului. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă indemnizația pentru creșterea copilului expiră în starea de alertă? Iată o întrebare la care oficialitățile, prin vocea purtătorului de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, au oferit în răspuns excelent pentru populație.

Ce se întâmplă dacă indemnizația pentru creșterea copilului expiră în starea de alertă. Anunțul guvernului

În ultima ședință de Guvern din această săptămână a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care Ministerul Muncii reglementează prelungirea unor ajutoare de stat acordate pe durata stării de urgență și a stării de alertă.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, indemnizația pentru creșterea copilului, pentru cei cărora le expiră perioada de acordare a acestei indemnizații pe perioada stării de alertă, se prelungește până la 31 decembrie 2020.

Măsura se aplică și cu privire la acordarea stimulentul de inserție pentru cei care se întorc la muncă sau doresc să se angajeze după încheierea acestei perioade.

ADVERTISEMENT

”Indemnizația pentru creşterea copilului, pentru cei cărora le expiră perioada de acordare a acestei indemnizaţii pe perioada stării de alertă, se prelungeşte până la 31 decembrie 2020, la fel şi stimulentul de inserţie pentru cei care se întorc la muncă sau doresc să se angajeze după încheierea acestei perioade.

Potrivit acestor prevederi, impactul acestor măsuri este de aproximativ 13 milioane de lei pentru două luni, în cazul indemnizaţiei de creştere a copilului, de care vor beneficia aproximativ 3.000 de persoane, în situaţia în care această indemnizaţie, aşa cum cunoaşteţi, este de 2.200 de lei.

ADVERTISEMENT

În schimb, pentru stimulentul de inserţie se estimează un număr de beneficiari de aproximativ 5.000 de persoane şi acest beneficiu se acordă în cuantum de 650 de lei estimat pentru o perioadă de două luni.

Important de reţinut este că aceste măsuri se aplică doar pentru persoanele care activează în domenii unde continuă restricţiile pe perioada stării de alertă”, a spus Ionel Dancă, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria, anunță Agerpres.

ADVERTISEMENT

Se simplifică o serie de proceduri în următoarea perioadă

Legat de simplificarea procedurilor, Dancă a afirmat că vor fi permanentizate o serie de măsuri instituite pentru evitarea contactului fizic, în contextul pandemiei.

”Vor continua procedurile de depunere în format electronic, prin mijloace electronice, a documentaţiilor necesare pentru diverse drepturi şi beneficii sociale.

De asemenea, cursurile de formare profesională, care în această perioadă s-au desfăşurat în sistemul online, vor continua şi pentru perioada următoare şi vor fi recunoscute, validate în această formulă pe mai departe”, a mai menţionat Dancă.

ADVERTISEMENT