Life

Ce se întâmplă dacă minți la spovedanie. Ce spun preoții despre această taină

Ce se petrece dacă nu spui adevărul atunci când te spovedești. Ce declară figurile bisericești despre păcatele oamenilor.
26.04.2023 | 19:36
Ce se intampla daca minti la spovedanie Ce spun preotii despre aceasta taina
Ce se petrece dacă nu spui adevărul atunci când te spovedești. Ce declară figurile bisericești despre păcatele oamenilor. Sursa foto: doxologia.ro
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă minți la spovedanie. Ce spun preoții despre această taină care poate avea loc în marile posturi de peste an sau atunci când simte fiecare persoană în parte. Greșelile pe care le fac credincioșii.

Ce se petrece dacă nu spui adevărul atunci când te spovedești. Ce declară figurile bisericești despre păcatele oamenilor

În rândurile de mai jos FANATIK îți spune ce se petrece dacă nu spui adevărul atunci când te spovedești. Figurile bisericești susțin că o mare greșeală pe care o fac oamenii este aceea că ascund faptele pe care le-au săvârșit.

ADVERTISEMENT

Pentru că încalcă taina, credincioșii nu se vor simți eliberați și nu vor scăpa de povara care le apasă sufletele. Preotul nu este cel care iartă cele făcute de oameni, ci Dumnezeu, însă are rolul de a curăța sufletul.

Potrivit crestinortodox.ro, credincioșii nu trebuie să aștepte un răspuns sau un sfat de la duhovnic atunci când merg la spovedanie. Creștinii ortodocși doar sunt ajutați de preoți. În plus, se roagă zicând: Doamne, pune în mintea și în gura duhovnicului meu răspunsul care îmi este de folos”.

ADVERTISEMENT

Rugăciunea făcută înainte de a recurge la Taina Spovedaniei aduce mult bine oamenilor pentru că are un efect binefăcător. Concret, prin glasul părintelui ne vorbește însuși Dumnezeu. Taina impune o mare delicatețe din partea părintelui.

Taina Spovedaniei, importantă pentru credincioși

Taina Spovedaniei este foarte importantă pentru credincioși. Aceștia nu trebuie să ascundă nimic când ajung în acest moment, să fie transparenți și cât mai sinceri cu duhovnicul. Curățenia aceasta se poate face numai aici, pe pământ.

ADVERTISEMENT

Pe lumea cealaltă nimeni nu-i mai poate ajuta pe oameni și vor trebui să suporte consecințele. E bine să ne mărturisim și să se curățăm de toate pentru a scoate relele din sufletul nostru. Preotul este cel care poate salva omenirea.

În aceeași notă, Sfântul Ioan Gură de Aur a spus că icoana pocăinței este chiar pilda fiului risipitor. În rândurile acesteia nu se găsește pe nicăieri, în nicio traducere iartă-mă, ci mai degrabă am greșit și primește-mă!

ADVERTISEMENT

Cuvântul din urmă ascunde faptul că oamenii de pretutindeni se bazează pe un singur lucru, și anume iubirea de netăgăduit și de neschimbat a Tatălui. Nu mergem la spovedanie pentru a tranșa problemele, ci pentru împăcare.

ADVERTISEMENT
Tags: