Life

Erou la 16 ani. Cum a reușit un adolescent să o salveze de la moarte pe o femeie din Italia

Gestul impresionant pe care l-a făcut un puști de 16 ani. Cum a acționat acesta pentru a salva viața unei românce din Italia.
28.04.2024 | 17:33
Erou la 16 ani Cum a reusit un adolescent sa o salveze de la moarte pe o femeie din Italia
Adolescentul de 16 ani care a salvat o femeie in Italia a fost decorat de președintele Mattarella. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, un adolescent de 16 ani a fost omul potrivit, la momentul potrivit. Ceea ce avea să fie o zi normală pentru el, s-a transformat într-un episod pe care și-l va aminti toată viața.

Adolescentul român a devenit erou în Italia datorită spirtului său civic

Un adolescent de 16 ani a ajuns erou în Italia. Puștiul cu origini românești a salvat de la moarte o femeie. Întâmplarea a făcut ca și aceasta să fie tot româncă, ceea ce i-a determinat pe mulți să creadă că nimic nu este întâmplător.

ADVERTISEMENT

Emanuele Nicola Affaticati a fost omul potrivit, la momentul potrivit. În urmă cu aproape doi ani, în luna decembrie, acesta se afla în tren in Italia. Puștiul nici nu își închipuia la ce scenă urma să asiste.

În timp ce stătea în tren, a auzit o conversație telefonică a unui bărbat. Nimic neobișnuit până aici, doar că bărbatul era și el tot român. Întreaga discuție a fost purtată în limba română, astfel că Emanuele a putut înțelege tot.

ADVERTISEMENT

Bărbatul respectiv îi povestea persoanei de la capătul firului că vrea să își ucidă iubita. Inițial, Emanuele a crezut că este o glumă. Pentru că discuția avansa, iar planul părea serios, Emanuele și-a dat seama că totul este cât se poate de real.

În acel moment, adolescentul a realizat că trebuie să acționeze cât mai repede. Fără să stea pe gânduri, a sunat la poliție și a relatat intențiile bărbatului. Poliția l-a arestat instant.

ADVERTISEMENT

Emanuela Nicola a primit o distincție din partea președintelui Sergio Mattarella

Gestul lui Emanuele nu a rămas nerăsplătit. În acea zi, băiatul a fost un adevărat erou, iar președintele Sergio Mattarella l-a premiat pentru spiritul său civic.

De departe, cea mai mândră a fost chiar mama lui, Ramona Rosemari Lascu. Atât ea, cât și fiul ei s-au simțit cu adevărat onorați să primească distincția din partea președintelui. Femeia este de părere că Emanuele a moștenit curajul de la tatăl său care activează în Marina României.

ADVERTISEMENT

”Este o adevărată onoare pentru mine și pentru fiul meu.”, a spus femeia pentru presa italiană.

Inițial, mama lui Emanuele a crezut că este vorba despre un zvon. Abia după ce a luat legătura cu Secretariatul Președintelui și-a dat seama că nu este o glumă, ci că totul este cât se poate de real.

Datorită spiritului civic și curajului pe care l-a avut Emanuele Nicola, femeia româncă, iubita bărbatului arestat trăiește liniștită în ziua de azi. Femeia nu a avut cuvinte să îi mulțumească adolescentului pentru ceea ce a făcut pentru ea.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Româncă stabilită în Germania, după experiența care i-a salvat vacanța din România: „Suntem...
Româncă stabilită în Germania, după experiența care i-a salvat vacanța din România: „Suntem un popor frumos!”
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"Doar din bunătatea ei s-a întâmplat". I-a promis c-o duce acasă, dar au sfârșit amândouă moarte. Bianca și Petronela s-au stins la nici 10 km de casă
Ion Ţiriac a trecut fără ezitare peste cuvântul fiicei sale şi nu i-a...
Ion Ţiriac a trecut fără ezitare peste cuvântul fiicei sale şi nu i-a îndeplinit dorinţa: Nu am mai putut. Gata, îmi ajunge
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Vreme de stat în casă, duminică. Vești neplăcute de la ANM
Vreme de stat în casă, duminică. Vești neplăcute de la ANM
Medicii de la Spitalul Foişor aruncă bomba! Ultimele detalii despre starea de sănătate...
Medicii de la Spitalul Foişor aruncă bomba! Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de...
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de ghinioane, au energie pozitivă și vor primi cea mai mare surpriză din viața lor