Life

Ce se întâmplă dacă pui o roșie într-o coajă de ou. Trucul pe care orice gospodină trebuie să-l știe

Iată ce se întâmplă dacă pui o roșie într-o coajă de ou. Există un truc pe care trebuie să-l știe orice gospodină și care nu dă greș.
30.08.2021 | 17:26
Ce se intampla daca pui o rosie intro coaja de ou Trucul pe care orice gospodina trebuie sal stie
ADVERTISEMENT

Află ce se întâmplă dacă pui o roșie într-o coajă de ou și ce efecte benefice are acest lucru pentru plante. Nu mulți știu care sunt proprietățile cojii de ou și cum poate ajuta o roșie la creșterea și dezvoltarea plantelor.

Coaja de ou se comportă ca un îngrășământ pentru plante întrucât conține carbonat de calciu. Aceasta conține anumite substanțe care nu vor da greș dacă alegi să o folosești la tine în grădină.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă pui o roșie într-o coajă de ou. Trucul pe care orice gospodină trebuie să-l știe

Află ce se întâmplă dacă pui o roșie într-o coajă de ou. Nu mulți știu cât de util este acest truc și cât de importantă este coaja de ou pentru plante.

Unele dintre plantele legumicole cresc foarte bine în coaja de ou, cum ar fi roșiile, dar și vinetele, conopida, varza, ardeii și castraveții.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să umpli cojile de ou cu pământ fertil, apoi să plasezi semințele de culturi alese, potrivit realitatea.net.

Este recomandat ca partea inferioară a oului să fie găurită astfel încât să se realizeze un drenaj bun. De asemenea, cojile de ou ar trebui fierte în prealabil pentru evitarea riscului de infectare cu Salmonella, scrie sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Specialiștii susțin că această coajă de ou poate servi drept îngrășământ datorită carbonatului de calciu, asimilat foarte bine de plante.

De aceea, coaja de ou are un rol extrem de important în creșterea și buna dezvoltare a plantelor, așa că este ideal pentru a-l folosi în grădină.

ADVERTISEMENT

Este important de menționat că anumite microelemente necesare creșterii și dezvoltării plantelor se află chiar în coaja de ou. Acestea sunt acidul citric și malic, vitaminele A, C, B, PP şi enzime.

În afară de aceste elemente nutritive, coaja de ou conține și microorganisme care sunt necesare descompunerii și asimilării substanțelor de către plante.

Un alt avantaj al cojii de ou este faptul că plantele sunt foarte bine protejate de dăunători. În acest fel, melcii, limacșii sau viermii nu se vor atinge de plantele tale. Aceștia vor ocoli, în schimb, marginile ascuțite ale cojii de ou, iar plantele sunt în siguranță.

Utilizarea acestei metode este foarte sigură pentru plantele din grădina ta și este, totodată, foarte accesibilă și naturală.

ADVERTISEMENT
Tags: