Life

Ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău dacă mănânci un ou pe zi. Explicațiile specialiștilor

Ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău dacă mănânci un ou pe zi. Este bine sau rău? Ce explicații ne dau specialiștii despre subiect.
10.04.2023 | 07:43
Ce se intampla de fapt in corpul tau daca mananci un ou pe zi Explicatiile specialistilor
Ce se întâmplă dacă mănânci un ou pe zi. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un ou pe  zi. Ce explicații au specialiștii și cum ne afectează, de fapt, a consuma ouă zilnic.

Ce se întâmplă dacă mănânci un ou pe zi

Ouăle sunt niște alimente foarte bune pentru consumul nostru zilnic. Tocmai de aceea, specialiștii ne recomandă să le mâncăm.

ADVERTISEMENT

Să mâncăm ouă zilnic poate fi un lucru benefic pentru corpul nostru, mai ales că ouăle conțin multe elemente nutritive, ce ne fac bine. Specialiștii de la Harvard spun că este bine să mâncăm un ou pe zi, pentru a beneficia de colesterolul bun.

Astfel, ouăle conțin vitamine, minerale și proteine. Acestea au vitamina E, luteină, seleniu și acid folic, iar consumul zilnic al unui ou ne poate aduce toate aceste substanțe benefice.

ADVERTISEMENT

Un ou fiert conține șase grame de proteine, cinci grame de grăsimi sănătoase, dar și o serie de vitamine: vitaminele A, B5, B12, D, E, K, B6.

„Ouăle sunt o sursă bună de proteine ​​(ambele albușuri/gălbenușuri). Ele conțin, de asemenea, grăsimi nesaturate sănătoase pentru inimă și sunt o sursă excelentă de nutrienți importanți, cum ar fi vitamina B6, B12 și vitamina D”, spune Kurt Hong, MD, specialist în medicină internă la Keck Medicine of USC.

ADVERTISEMENT

Ouăle conține vitamina D. Ce are gălbenușul, de fapt

Un lucru puțin știut despre ouă este că acestea conțin aproape întreaga doză de vitamina D necesară corpului. Dacă mâncăm un ou pe zi avem mai bine de jumătate din doza de vitamina D, iar două ouă pot avea până la 85% din necesarul zilnic al acestei vitamine. Gălbenușul de ou este cel care o conține.

Tot gălbenușul de ou ce poate fi mâncat zilnic ne aduce și luteină și zeaxantină. Acești antioxidanți ajută la o vedere sănătoasă și combat semnele de cataractă. Și vitamina A din ouă ne poate proteja de bolile ochilor.

ADVERTISEMENT

Copiii pot consuma chiar și șase ouă pe săptămână, la fel și adulții fără probleme de sănătate, care pot să mănânce fără griji chiar zilnic. Persoanele cu colesterol mărit ar trebui să mănânce mai puține, dar tot au voie la cinci ouă pe săptămână.

ADVERTISEMENT