Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un ou pe zi. Ce explicații au specialiștii și cum ne afectează, de fapt, a consuma ouă zilnic.
Ouăle sunt niște alimente foarte bune pentru consumul nostru zilnic. Tocmai de aceea, specialiștii ne recomandă să le mâncăm.
Să mâncăm ouă zilnic poate fi un lucru benefic pentru corpul nostru, mai ales că ouăle conțin multe elemente nutritive, ce ne fac bine. Specialiștii de la Harvard spun că este bine să mâncăm un ou pe zi, pentru a beneficia de colesterolul bun.
Astfel, ouăle conțin vitamine, minerale și proteine. Acestea au vitamina E, luteină, seleniu și acid folic, iar consumul zilnic al unui ou ne poate aduce toate aceste substanțe benefice.
Un ou fiert conține șase grame de proteine, cinci grame de grăsimi sănătoase, dar și o serie de vitamine: vitaminele A, B5, B12, D, E, K, B6.
„Ouăle sunt o sursă bună de proteine (ambele albușuri/gălbenușuri). Ele conțin, de asemenea, grăsimi nesaturate sănătoase pentru inimă și sunt o sursă excelentă de nutrienți importanți, cum ar fi vitamina B6, B12 și vitamina D”, spune Kurt Hong, MD, specialist în medicină internă la Keck Medicine of USC.
Un lucru puțin știut despre ouă este că acestea conțin aproape întreaga doză de vitamina D necesară corpului. Dacă mâncăm un ou pe zi avem mai bine de jumătate din doza de vitamina D, iar două ouă pot avea până la 85% din necesarul zilnic al acestei vitamine. Gălbenușul de ou este cel care o conține.
Tot gălbenușul de ou ce poate fi mâncat zilnic ne aduce și luteină și zeaxantină. Acești antioxidanți ajută la o vedere sănătoasă și combat semnele de cataractă. Și vitamina A din ouă ne poate proteja de bolile ochilor.
Copiii pot consuma chiar și șase ouă pe săptămână, la fel și adulții fără probleme de sănătate, care pot să mănânce fără griji chiar zilnic. Persoanele cu colesterol mărit ar trebui să mănânce mai puține, dar tot au voie la cinci ouă pe săptămână.