Life

Ce se întâmplă în corpul tău când bei cafeaua dimineața pe stomacul gol. Mulți fac această greșeală

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când bei cafeaua pe stomacul gol dimineața. Greșeala pe care o fac multe persoane după ce se trezesc.
09.03.2024 | 15:53
Ce se intampla in corpul tau cand bei cafeaua dimineata pe stomacul gol Multi fac aceasta greseala
De ce să nu bei cafeaua pe stomacul gol. Sursa foto: Freepik/jcomp
ADVERTISEMENT

Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafeaua pe stomacul gol dimineața. Multe persoane fac această greșeală, dar nu știu la ce pericole se pot expune.

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când bei cafeaua pe stomacul gol dimineața. Mulți fac această greșeală după ce se trezesc

Atunci când ne trezim dimineața, vrem să ne începem ziua cu o cafea pentru a ne înviora. Multe persoane adoră cafeaua și nu ezită să o bea imediat ce se trezesc.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, pentru ca această băutură să aibă beneficii și să nu apară probleme, este important să știi când trebuie, de fapt, consumată. Deși mulți o beau pe stomacul gol, înainte de micul dejun, trebuie să știi că acesta nu este un obicei sănătos.

Înainte de a bea cafeaua, este important să mănânci ceva, altfel nu te vei simți bine în restul zilei. De altfel, se poate ajunge la probleme mai grave din cauza acestui obicei.

ADVERTISEMENT

De exemplu, băutul cafelei pe stomacul gol poate duce la stări de anxietate crescută, după cum notează Brightside. Nivelul de cortizol, hormonul stresului, atinge cote maxime imediat după trezire.

În cazul în care bei cafeaua fără să mănânci, cofeina și cortizolul pot rezulta șa mai mult stres în organism, motiv pentru care nu e bine să consumi cafeaua atât de repede după ce te trezești.

ADVERTISEMENT

Este recomandat să aștepți aproximativ o oră după ce te trezești, înainte de a-ți bea cafeaua. E important, de altfel, să ai grijă la cantitatea de cafea consumată. Cu cât bei mai multă cafea, cu atât tensiunea arterială va crește mai mult.

Un alt motiv pentru care nu ar trebui să consumi cafea imediat după ce te trezești este faptul că nivelul de glicemie din sânge va fi mai ridicat și poate crește chiar și cu 50%. Nu e nevoie, însă, să renunți la cafea dimineața, ci doar să mănânci ceva înainte.

ADVERTISEMENT

Legătura dintre cafeaua consumată pe stomacul gol și contracțiile musculare

Mulți au tendința de a bea cafea mai ales supă un somn care nu este foarte odihnitor. Atunci când primul lucru pe care îl facem după trezire este să bem cafea, nivelul de glicemie este mai mare, lucru care provoacă, din nou, un somn neliniștit. Pot apărea cârcei la picioare, dar și contracții involuntare ale mușchilor în timpul somnului.

“Pur și simplu, controlul zahărului din sânge este perturbat atunci când primul aliment cu care corpul nostru intră în contact este cafeaua, mai ales după o noapte de somn agitat”, a explicat James Betts, profesor la Universitatea din Bath, unul dintre cercetătorii unui studiu publicat în British Journal of Nutrition.

O altă problemă strâns legată de consumul de cafea pe stomacul gol este uscăciunea tenului. Dacă nu te hidratezi corespunzător după ce consumi cafea, atunci s-ar putea ca tenul tău să fie mai uscat decât de obicei.

Potrivit specialiștilor, după ce consumi o ceașcă de cafea, e bine să bei cel puțin jumătate de litru de apă pentru a nu te deshidrata. Din cauza lipsei de hidratare, tenul va fi uscat.

ADVERTISEMENT
Tags: