News

Ce se mai întâmplă cu țigările Carpați și Snagov, atât de apreciate înainte de 1989. Vești bune pentru fumători

Anunț important pentru fumători. Carpați și Snagov, celebrele mărci de țigări atât de apreciate în comunism, au apărut din nou pe piața din România.
25.09.2022 | 09:48
Ce se mai intampla cu tigarile Carpati si Snagov atat de apreciate inainte de 1989 Vesti bune pentru fumatori
Mărcile de țigări Carpați și Snagov, din nou pe piața din România. Foto: facebook.com/cristian.vasilcoiu.1 – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Țigările Carpați și Snagov erau fabricate la Sfântu Gheorghe și înainte de 1989 erau foarte căutate, mai ales în mediul rural. În prezent, fumătorii nostalgici, dar și cei curioși pot cumpăra din nou aceste mărci de țigări.

Țigările Carpați și Snagov, din nou pe piață

Conform jurnalulolteniei.ro, țigările Carpați și Snagov ar putea fi produse și în Germania. Secretarul de stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Cristian Vasilcoiu, a postat pe Facebook câteva fotografii cu celebrele mărci de țigări.

ADVERTISEMENT

Nu mai fumați țigări Kent, că rămâneți… știți voi. Fumați doar țigări Carpați, ca să deveniți bărbați. Na, c-au reapărut!”, a scris fostul jurnalist pe cunoscuta rețea de socializare.

Potrivit jurnaliștilor olteni, țigările Carpați și Snagov erau atât de populare în Epoca de Aur pentru că țigările de import se găseau greu. Având în vedere succesul înregistrat de piață de aceste mărci de țigări, în timp s-a trecut și varianta cu filtru.

ADVERTISEMENT

În 2004, Fabrica de Țigarete din Sfântu Gheorghe – locul din care plecau țigările Carpați și Snagov – a fost privatizată. Șapte ani mai târziu ea și-a încetat activitatea.

Istoria unei mărci de țigări

Conform sursei citate, autorizația de producție și comercializare a fost suspendată la acea vreme. A fost doar o chestiune de timp până când fabrica a intrat în insolvență, având în vedere că datoriile către bugetul de stat au devenit din ce în ce mai mari de la un an la altul.

ADVERTISEMENT

În anul 1897 și-a început activitatea Fabrica de Țigarete din Sfântu Gheorghe. La început, activitatea s-a defășurat în clădirea actualei primării. Țigările Carpați au apărut pe piață în anul 1931, iar în anul 1971 fabrica producea peste 4.700 de tone de țigarete.

Pentru producerea acestei cantități era nevoie de 355 de angajați. Fabrica și-a întrerupt activitatea între anii 1939 și 1945, din cauza celui de-Al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Mai departe puteți citi detalii despre modul în care a fost pus pe butuci tutunul românesc. În prim-plan este și o altă marcă la fel de apreciată înainte de 1989.

 

ADVERTISEMENT
Tags: