News

Ce se va întâmpla cu numărul cazurilor și al deceselor de Covid-19 în octombrie și noiembrie. Avertisment crunt al OMS

14.09.2020 | 13:22
Ce se va intampla cu numarul cazurilor si al deceselor de Covid19 in octombrie si noiembrie Avertisment crunt al OMS
ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu numărul cazurilor și al deceselor de Covid-19 în octombrie și noiembrie? Iată o întrebare la care toată populația planetei așteaptă un răspuns, iar acesta a venit din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Deși toți speră ca pandemia de coronavirus să scadă în intensitate și viața de zi cu zi să-și reintre în normal, specialiștii spun că toamna lui 2020 va fi una mult mai grea pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT

OMS transmite un avertisment crunt către glob și anticipează o nouă creștere a numărului de cazuri și de decese provocate de SARS-CoV-2 în Europa, în octombrie și noiembrie.

Cum va evolua numărul cazurilor și al deceselor de Covid-19 în octombrie și noiembrie

După o vară ceva mai liniștită, în toată Europa se observă, recent, cum numărul de cazuri de infectare cu coronavirus este în creştere evidentă.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de vineri, când la nivel mondial au fost raportate peste 300.000 de cazuri noi la 24 de ore, statele europene membre ale OMS au raportat peste 51.000 de infectări, mai mult decât în aprilie, arată datele publicate de organizaţie, anunță Times Of Israel.

În acelaşi timp, numărul zilnic de decese este aproximativ același ca la începutul lui iunie, în jur de 400-500.

ADVERTISEMENT

”Vor urma vremuri tot mai grele. În octombrie, în noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată”, a declarat Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS.

Acesta a mai spus că se vor înregistra tot mai multe decese deoarece vor exista mai multe cazuri, o tendinţă deja observată, însă deocamdată cu un număr de morți aproape stabil.

ADVERTISEMENT

”Suntem într-un moment unde țările nu doresc să audă acest tip de vești negative despre pandemie, iar eu înțeleg asta”, a mai adăugat oficialul.

OMS: Apariția vaccinului nu înseamnă finalul epidemiei

Toată planeta speră ca un vaccin izbăvitor anti-covid să pună capăt epidemiei. OMS avertizează că apariția acestui tratament nu este echivalentă cu victoria contre bolii.

Oficialii celor 55 de state membre ale OMS Europa se întâlnesc luni şi marţi pentru a se informa reciproc despre măsurile de combatere a epidemiei şi pentru a conveni asupra strategiei pe următorii cinci ani. Kluge i-a avertizat să nu se aştepte la încheierea epidemiei odată cu apariţia unui vaccin.

”Aud tot timpul: ‘vaccinul va însemna sfârşitul epidemiei’. Bineînţeles că nu!”, a spus reprezentantul OMS Europa, cu sediul la Copenhaga.

”Nu ştim nici măcar dacă vaccinul va funcționa eficient pentru întreaga populație. Anumite indicii primite arată că va fi eficient pentru unii, dar pentru alţii nu. Iar dacă din acest motiv va trebui să comandăm vaccinuri diferite, ce coşmar logistic”, a adăugat medicul belgian în timpul deplasării din Danemarca.

ADVERTISEMENT