Life

Ce semnificație are colierul purtat de Kate Middleton la înmormântarea Prințului Philip

17.04.2021 | 19:01
Ce semnificatie are colierul purtat de Kate Middleton la inmormantarea Printului Philip
Ce semnificație are colierul purtat de Kate Middleton la înmormântarea Prințului Philip. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prințul William și Kate Middleton, alături de alți membri ai familiei regale britanice, l-au condus pe Prințul Philip pe ultimul drum, iar Ducesa de Cambridge a purtat un colier cu o semnificație aparte la înmormântarea acestuia. 

Ducii de Cambridge au fost surprinși în timp ce intrau în castelul Windsor, moment în care a fost observat colierul de la gâtul lui Kate Middleton. Soția Prințului William a purtat un colier cu perle și diamante la funeraliile Ducelui de Edinburgh.

ADVERTISEMENT

Colierul face parte din colecția personală a Reginei Elisabeta, pe care Ducesa l-a asortat cu o pereche de cercei din perle, fiind văzută în timp ce se îndrepta către castelul Windsor alături de soțul ei, ambii purtând măști negre de protecție.

Ce semnificație are colierul purtat de Kate Middleton la înmormântarea Prințului Philip

Potrivit surselor Daily Mail, Kate Middleton avea o relație foarte bună cu Prințul Philip și chiar au fost văzuți stând unul lângă celălalt în timpul evenimentelor publice. Ducesa de Cambridge a purtat acest colier cu mai bine de trei ani în urmă, atunci când Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh au aniversat 70 de ani de căsătorie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, regretata Prințesă Diana, fosta soție a Prințului Charles, a purtat acest colier în 1982. La momentul respectiv, Regina i-a împrumutat Dianei colierul cu ocazia unui banchet organizat de Regina Beatrix și Prințul Claus al Olandei la Palatul Hampton Court, în timpul unei vizite în Marea Britanie a familiei regale olandeze, potrivit sursei citate anterior.

Participarea la banchetul respectiv a fost una dintre primele îndatoriri ale Prințesei Diana la un an după ce și-a unit destinul cu cel al Prințului Charles. Regina a cerut ca acest colier să fie făcut din „cele mai fine perle de cultură”, care erau un cadou din partea guvernului din Japonia.

ADVERTISEMENT
Prințul William și Kate Middleton, Ducesa de Cambridge
Prințul William și Kate Middleton, Ducesa de Cambridge. Sursa foto: abc.net.au

Regina Elisabeta a purtat și în trecut acest medalion, în anii ’80 și ’90, unul dintre cele mai importante evenimente fiind aniversarea de 70 de ani a fostului prim-ministru Margaret Thatcher, în anul 1995.

La înmormântarea Prințului Philip, Kate Middleton a purtat o rochie neagră cu decolteu asimetric în valoare de 1.605 lire sterline. Căsătorită de aproape zece ani cu Prințul William, înmormântrea Ducelui de Edinburgh a fost prima înmormântare regală de mare amploare la care a participat.

ADVERTISEMENT

Prințul William și-a exprimat, cu ceva timp în urmă, bucuria pentru faptul că partenera lui de viață are o relație atât de bună cu bunicul lui și că au avut mult timp la dispoziție să se cunoască. Kate Middleton și-a întâlnit soțul cu aproape un deceniu înainte de a se căsători cu el.

ADVERTISEMENT