Life

Ce simt, de fapt, oamenii cu puțin timp înainte să moară. Dezvăluirea unui celebru medic

Ce simt oamenii cu adevărat înainte să moară. Un medic celebru a realizat o analiză și a transmis ce se întâmplă cu câteva secunde înainte de deces.
11.02.2023 | 10:01
Ce simt de fapt oamenii cu putin timp inainte sa moara Dezvaluirea unui celebru medic
Ce simt, de fapt, oamenii cu puțin timp înainte să moară. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un medic celebru a dezvăluit ce simt oamenii înainte de a muri. Unul dintre misterele legate de trecerea în neființă a fost astfel dezvăluit și un medic a analizat acest subiect.

Ce simt, de fapt, oamenii cu puțin timp înainte să moară

Ce simt oamenii înainte să moară este un subiect care a fost analizat de profesorii de la Universitatea din Virginia, Statele Unite. Cercetătorii au scanat creierul unei persoane pe patul de moarte și au reușit să aducă răspunsul la câteva întrebări legate de trecerea în neființă.

ADVERTISEMENT

Cercetarea a fost publicată în revista de specialitate  Frontiers of Aging Neuroscience,  unde cercetătorii au arătat care au fost semnalele electrice produse la bărbatul aflat pe patul de moarte, acesta fiind ele conectat la o electroencefalogramă.

Înainte cu 15 secunde ca bărbatul să moară în urma unui atac de cord s-au arătat foarte multe oscilații gamma, care sunt cele legate de amintiri, de crearea și recuperarea lor.

ADVERTISEMENT

Experții consideră faptul că lobul temporal, care are o responsabilitate în procesarea sunetelor și codificarea amintirilor, are legătură cu experiențele extracorporale și în consecință și cu amintirile pe care persoanele pe patul de moarte le retrăiesc.

“Este foarte greu să faci afirmații cu un singur caz… dar ceea ce putem afirma este că avem semnale chiar înainte de moarte și imediat după ce inima se oprește, precum cele care se întâmplă la omul sănătos atunci când visează, memorează sau meditează”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Ajmal Zemmar, pentru Insider.

ADVERTISEMENT

Ce simt persoanele care au experiențe aproape de moarte

Oamenii care au trecut prin asemenea experiențe aproape de moarte au declarat că de cele mai multe ori nu au fost terifiați de durere sau de alte lucruri, ci simțeau mai degrabă un sentiment de pace și confort.

Cercetătorii au mai multe teorii în ceea ce privește acest lucru și îi spun că aceste senzații sunt create de faptul că există unele schimbări psihologice în creier pe măsură ce celulele acestuia mor.

ADVERTISEMENT

Totuși, există foarte multe mistere legate de cazurile de experiențe aproape de moarte pentru că este imposibil ca ele să fie studiate în timp real, cum se poate face, de exemplu, pentru un pacient aflat pe patul de moarte. Unii cercetători au spus că este vorba de unele reacții biologice și chimice ale creierului înainte de moarte.

Despre el, știm că va deceda în curând și medicii sau cercetătorii pot să îl analizeze. Dar ceea ce susțin cei mai mulți dintre aceia care au trecut prin experiențe aproape de moarte este că nu au simțit niciun fel de durere și că lumea psihică și cea fizică s-au împărțit.

ADVERTISEMENT
Tags: