Life

Ce spune felul în care trimiți mesaje pe WhatsApp despre tine. Ce fel de personalitate ai dacă trimiți mesaje scurte

Ce spune felul în care trimiți mesaje pe WhatsApp despre tine. Un specialist a dezvăluit ce personalitate ai dacă preferi textele scurte sau lungi.
26.04.2024 | 08:59
Ce spune felul in care trimiti mesaje pe WhatsApp despre tine Ce fel de personalitate ai daca trimiti mesaje scurte
Ce spune felul de a scrie mesaje despre tine. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Felul în care trimiți mesaje pe WhatsApp poate ascunde detalii despre personalitatea ta. Ce înseamnă dacă trimiți texte scurte sau paragrafe lungi?

Ce spune felul în care trimiți mesaje pe WhatsApp despre tine. Explicația unui specialist

WhatsApp este o aplicație de mesagerie pe care milioane de persoane o utilizează zilnic pentru a comunica atât cu apropiații, cât și cu alte cunoștințe.

ADVERTISEMENT

Puțini știu, însă, că modul în care scriu mesaje poate dezvălui multe despre personalitate. Atunci când comunici cu cineva, obișnuiești să scrii mesaje lungi sau preferi textele scurte? Acest mic detaliu poate spune foarte multe despre tine.

“Stilul nostru de atașament arată atât de multe despre modul în care comunicăm și relaționăm unul cu celălalt – inclusiv prin modul în care trimitem mesaje”, a explicat Chadley Zobolas, terapeut și proprietar al CZ Therapy Group din Denver

ADVERTISEMENT

Conform specialistului, persoanele care au tendința de a scrie texte lungi ar putea avea un stil de atașament anxios. Aceștia fac eforturi pentru a se putea simți în siguranță în relații și se agață de partener deoarece au teama de abandon.

Totodată, scrierea mesajelor lungi mai pot indica și că o persoană se confruntă cu un dor profund de validare. Mai există și nevoia acestei persoane de a fi dorită și observată de alții, precum și de a primi apreciere.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă dacă scrii mesaje scurte

Cu toate acestea, sunt multe persoane, mai ales cele tinere, care au tendința de a scrie mesaje scurte pe WhatsApp. Și pe rețelele de socializare, mesajele text au propoziții scurte.

Specialistul a precizat, astfel, că mesajul text scurt reprezintă, cel mai probabil, un semn al stilului de atașament evitant. Aceste persoane încearcă, prin mesajele scurte, să-și afirme independența.

ADVERTISEMENT

“Cu cât persoana anxioasă livrează mai mult, cu atât cea evitantă se îndepărtează mai mult, ceea ce înseamnă: cu cât un interlocutor scrie mai mult, cu atât celălalt se simte obligat să-și păstreze textele mai scurte.

Persoana evitantă nu vrea să se simtă forțată să facă ceva ce nu vrea să facă, așa că răspunsul simplu ‘K’ este modul acesteia de a-și afirma independența”, a mai spus Chadley Zobolos, potrivit HuffPost.com.

Mulți tineri preferă mesajele scurte, date pe rețelele sociale, cum ar fi Snapchat sau Tik Tok. Mesajele lungi, primite pe e-mail sau WhatsApp, nu se mai numără printre preferințele tinerilor, conform experților.

SMS-urile erau populare până acum câțiva ani, însă acum rețelele de socializare sunt mai utilizate. Mulți tineri trimit mesaje pe Facebook, dar și pe grupurile de WhatsApp, în timp ce e-mail-ul este păstrat pentru mesajele oficiale.

ADVERTISEMENT
Tags: