Ce spune INSP despre lămpile cu ultraviolete în școli! „Nu susținem această metodă de dezinfecție”

Alexandru Năstase   
în HotNews
27/02/2021, 12:53
Ce spune INSP despre lămpile cu ultraviolete în școli! „Nu susținem această metodă de dezinfecție”
Lămpile UV nu sunt recomandate în clase. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

FANATIK îți prezintă ce spune INSP despre lămpile cu ultraviolete în școli! Mai exact, Institutul Național de Sănătate Publică nu a mai ezitat și a tras un semnal de alarmă în privința acestora.

Reprezentanții INSP spun că accidentele în urma folosirii lămpilor cu raze ultraviolete sunt tot mai frecvente în unitățile de învățământ.

Aceștia transmit că metoda dezinfecției cu UV nu reprezintă o opțiune pentru dezinfectarea sălilor de curs în unitățile de învățământ.

Ce spune INSP despre lămpile cu ultraviolete în unitățile de învățământ

“Întrucât accidentele survenite utilizării lămpilor UV în unitățile de învățământ sunt tot mai dese, precizăm că specialiștii INSP nu susțin această metodă de dezinfecție, opinie transmisă, de altfel, tuturor instituțiilor ce au solicitat un punct de vedere în această direcție.

Utilizarea dezinfecției cu UV este specifică unităților sanitare, fiind o metodă fizică de dezinfecție a aerului și suprafetelor din încăperi”, arată reprezentanții INSP.

Aceștia spun că punerea în funcțiune a lămpilor trebuie făcută numai de către persoane calificate și instruite în acest sens.

Mai mult de atât, în timpul funcționării, persoanele nu trebuie să fie în încăpere. În caz contrar, cei care se expun pot avea reacții la nivel ocular sau la nivel cutanat.

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică spun că “măsurile de curățenie și cele de aplicare a produselor de curățenie și a dezinfectanților prevăzute atât în recomandările naționale, cât și în cele ale Organizației Mondiale a Sănătății, asociate cu o aerisire fără abatere de la frecvența și perioada corectă de timp, asigură un mediu propice desfășurării activităților educative”.

“Igiena mâinilor, igiena respirației, evitarea aglomerației, aerisirea frecventă a spațiilor sunt metodele dovedite ca fiind eficiente în prevenirea transmiterii COVID – 19. În concluzie, metoda dezinfecției cu UV nu reprezintă o opțiune pentru dezinfectarea sălilor de curs în școli”, adaugă reprezentanții INSP.

Vă readucem aminte că în urmă cu doar câteva zile, 14 elevi de clasa a IV-a şi învăţătoarea lor s-au ales cu afecţiuni oculare de la aparatul cu raze ultraviolete (UV) din sala de curs, care pe timpul orelor ar fi trebuit să fie închis.

Închide ×