News

Patru elevi din Galați au ajuns la spital din cauza unei lămpi cu ultraviolete. Care e starea lor

17.02.2021 | 13:36
Patru elevi din Galati au ajuns la spital din cauza unei lampi cu ultraviolete Care e starea lor
Patru elevi din Galați au ajuns la spital din cauza unei lămpi cu ultraviolete. Care e starea lor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Patru elevi din municipiul Galați au ajuns la spital în noaptea de marți spre miercuri după ce au acuzat dureri la cap și la ochi. Acestea au fost cauzate de lămpile cu ultraviolete folosite în timpul orelor de curs.

Elevii provin de la școala ”Emil Racoviţă” din Galaţi. În aceeași stare s-ar afla și o învățătoare. Toți au început să se simtă rău în cursul nopții, după ce cu o zi în urmă ar fi stat în aceeași sală cu o lampă de sterilizare aprinsă.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, alți 10 copii au avut simptome mai uşoare, respectiv senzaţia de nisip în ochi, şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Patru elevi din Galaţi și o învățătoare, la spital din cauza unei lămpi cu ultraviolete

Patru elevi și un cadru didactic din Galați au ajuns la spital în noaptea trecută cu ochii umflaţi şi roşii, după ce au stat într-o clasă în care a funcționat o lampă cu ultraviolete.

ADVERTISEMENT

Copiii învață la școala ”Emil Racoviţă”, iar cauza probabilă a simptomelor care i-a făcut să ceară ajutorul medicilor de la Urgenţe ar fi o lampă cu raze ultraviolete pentru sterilizarea aerului, pe care părinţii au cumpărat-o şi au montat-o în sala de cursuri, scrie Antena 3.

Se pare că lampa folosită în clasa școlii din Galaţi este din categoria celor foarte puternice, care se foloseşte doar după terminarea orelor de curs.

ADVERTISEMENT

Învăţătoarea a spus pentru sursa citată că nu îşi explică cum s-a întâmplat şi că există posibilitatea ca lampa să fi rămas aprinsă peste noapte sau un copil să o fi aprins în timpul zilei.

Medicii de la spitalul unde au ajuns copiii au stabilit că este vorba despre o iritație oculară care ar putea fi provocată de lămpile cu ultraviolete folosite în școli. Cei 4 pacienți au primit tratament și apoi au plecat acasă.

ADVERTISEMENT

Anchetă deschisă de Inspectoratul Județean

În urma acestui eveniment, Inspectoratul Școlar Județean a deschis o anchetă și încearcă să afle dacă problemele oftalmologice au apărut în timpul cursurilor.

Incidentul de la Galați nu este unul izolat. Pe 5 februarie, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de legale de securitate și sănătate în muncă, privind incidentul de la Școala gimnazială nr. 11 din Brașov, de unde mai mulți copii au ajuns la medic după ce au stat în preajma unei lămpi cu ultraviolete, uitată în clasă, notează Agerpres.

La începutul lunii, aproximativ 20 de copii dintr-o clasă au ajuns acasă, după ore, cu ochii înroșiți, lăcrimând și cu usturimi în zona acestora, după ce ar fi stat în preajma unei lămpi cu ultraviolete.

ADVERTISEMENT
Tags: