News

Ce spune primarul din Cozmești despre fata ucisă la Mangalia și agresoarea ei. Șoc uriaș pentru comunitate

Primarul din localitatea vasluiană, din care proveneau victima și agresoarea crimei de la Mangalia, s-a declarat șocat de tragedia de la malul mării.
08.08.2023 | 12:47
Ce spune primarul din Cozmesti despre fata ucisa la Mangalia si agresoarea ei Soc urias pentru comunitate
Alina Elena Ciobanu, tânăra ucisă la Mangalia (foto stânga) și principala suspectă, Loredana Atănăsoaie / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Vestea că o adolescentă din Cozmești și-a ucis prietena din copilărie a cutremurat comunitatea din Cozmești, Vaslui, de unde provin cele două. Oamenilor nu le vine să creadă că s-a putut ajunge la crimă.

Primarul din Cozmești: ”Nu mi-a venit să cred, când am auzit”

Hristache Sima, primarul comunei Cozmești, spune că a aflat din presă că Alina Elena Ciobanu a fost găsită moartă și că presupusa agresoare este tot o fată din localitate, Loredana Atănăsoaie. Aceasta a recunoscut că și-a omorât prietena și că a abandonat-o sub o bancă, într-un parc din Mangalia.

ADVERTISEMENT

”A fost un șoc pentru întreaga comunitate, dar și pentru mine, personal. În momentul ăsta, eu sunt în concediu, am aflat din presă și nu mi-a venit să cred că s-a putut întâmpla așa ceva”, a declarat Hristache Sima pentru FANATIK.

Tatăl Alinei, pe lista beneficiarilor de ajutor social

Primarul a confirmat că cele două fete erau prietene foarte bune și că amândouă provin din familii modeste, care întâmpină probleme financiare.

ADVERTISEMENT

”Știam că fetele au plecat să lucreze pe perioada verii. Ele erau prietene apropiate, nu am auzit să fi existat scandaluri sau alte discuții între ele. Părinții Loredanei sunt agricultori, nu au plecat în străinătate la lucru.

Tatăl Alinei a avut ceva probleme cu alcoolul, așa cum a povestit și fata în presă, acum trei ani. Între timp, s-a mai liniștit. Este la noi, în evidență, ca beneficiar de ajutor social. Fata nu mai locuia cu tatăl ei, ieșise din plasament și locuia cu mătușa ei la Bălești (sat din componența comunei Cozmești, n.r.).

ADVERTISEMENT

Zona noastră este una săracă, multe familii au probleme financiare”, a mai dezvăluit primarul din Cozmești pentru FANATIK.

Cum s-a petrecut crima de la Mangalia

Duminică dimineața, cadavrul unei fete de 18 ani a fost găsit de un pescar sub o bancă, în parcul Tosca din Mangalia. Tânăra nu avea acte la ea, purta doar un tricou și avea urme evidente de violență pe corp și în zona capului.

ADVERTISEMENT

Câteva ore mai târziu, polițiștii au identificat-o drept Alina Elena Ciobanu, o fată din județul Vaslui, care își luase un job sezonier și locuia la Saturn, pe perioada verii.

La scurt timp, oamenii legii au reținut-o pe Loredana Atănăsoaie, prietena și colega de cameră a Alinei. Aceasta a recunoscut că și-a ucis prietena, pe fondul unui conflict spontan legat de faptul că ar fi fost pusă să mintă pentru victimă, în fața iubitului prietenei sale.

După ce a comis teribila faptă, Loredana i-a dat băiatului mesaje de pe telefonul victimei, prin care îl anunța, în numele Alinei, că se desparte de el și că nu trebuie s-o mai caute.

Suspecta de crimă nu era o adolescentă cu probleme

Mai departe, agresoarea a pus trupul neînsuflețit al Alinei într-un geamantan și l-a transportat cu un taxi până la parcul din Mangalia, unde l-a abandonat. Taximetristul care a preluat comanda spune că nu s-a gândit niciun moment că are un cadavru în mașină.

”Eu nu am auzit ca Loredana să fi avut probleme de comportament sau să fi avut măcar nota scăzută la purtare. Nu am apucat să vorbesc cu familiile fetelor, cred că au nevoie de liniște în momentele astea.

Cert este că la noi în comună nu s-a mai auzit niciodată de așa ceva, asta pot să vă spun sigur”, a mai declarat primarul comunei Cozmești, pentru FANATIK.

Loredana Atănăsoaie a fost prezentată, luni, judecătorilor de la Tribunalul Constanța, care au admis cererea procurorilor de emitere a unui mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: