News

Ce spune soția lui Zelenski despre familiile soldaților ruși din Ucraina: ”De două luni fiii lor sunt ucişi. Dacă sicriele nu îi conving că ceva nu este în regulă, nu am ce să le spun”

Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, a vorbit despre familiile din Rusia ai căror copii sunt trimiși să atace Ucraina. Olena Zelenska nu știe cum le poate convinge despre atrocitățile din țara sa.
06.05.2022 | 07:15
Ce spune sotia lui Zelenski despre familiile soldatilor rusi din Ucraina De doua luni fiii lor sunt ucisi Daca sicriele nu ii conving ca ceva nu este in regula nu am ce sa le spun
Olena Zelenska a vorbit despre familiile soldaților ruși care atacă Ucraina. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

”De două luni fiii lor sunt ucişi. Dacă sicriele nu îi conving că ceva nu este în regulă, nu am ce să le spun”, spune Olena Zelenska despre familiile soldaților ruși care atacă Ucraina.

Olena Zelenska a vorbit despre familiile rușilor care atacă Ucraina

Soția lui Volodimir Zelenski este de părere că părinții soldaților ruși au avut timp până acum, de la începutul războiului, să-și dea seama că fiii lor nu au o misiune corectă în țara învecinată.

ADVERTISEMENT

”În timpul acestor două luni, în timp ce fiii lor sunt uciși în Ucraina ca niște criminali și ocupanți, au avut timp să își definească poziția.

Din moment ce nu există o astfel de declarație – dacă sicriele nu îi conving că ceva nu este în regulă aici – atunci nu am ce să le spun”, a spus Olena Zekenska într-un interviu pentru o publicație poloneză Rzeczpospolita, notează ABC News.

ADVERTISEMENT

Ce spune Olena Zelenska despre civilii ucraineni care fug de atacurile rușilor

În același interviu, Prima Doamnă a Ucrainei a vorbit și despre milioanele de ucraineni care fug din calea invaziei rușilor. De la începutul războiului (24 februarie-n.r) aproximativ 3 milioane de cetățeni au ajuns în Polonia și aproape 1 milion în România.

Olena Zelenska și-a exprimat dorința de a-i îmbrățișa pe toți oamenii speriați acum de tot ce se întâmplă în Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Aș vrea să îi pot îmbrățișa pe fiecare dintre ei. Este ușor de imaginat drumul dificil prin care au trecut, fugind din subsolurile sau buncărele din Mariupol, din bombardamentele din Harkov, din regiunea ocupată a Kievului și chiar din Lviv sau Odesa, care erau de asemenea sub tirul rachetelor rusești”, a mai transmis Olena Zelenska.

Întrebată dacă soțul ei s-a schimbat de la izbucnirea războiului, Olena Zelenska a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Volodimir Zelenski.  

ADVERTISEMENT

”Am ştiut întotdeauna că e un om de încredere şi un sprijin pentru mine. A devenit apoi un tată minunat şi sprijinul pentru familia noastră.

Acum demonstrează aceleaşi calităţi. Nu s-a schimbat. Dar acum şi oamenii văd în el ceea ce am văzut eu întotdeauna”, a mai precizat Olena Zelenska.

ADVERTISEMENT