News

Ce spune un expert despre vaccinul anti-Covid? ”Nu trebuie să credem în unii care nu sunt doctori”

04.01.2021 | 08:01
Ce spune un expert despre vaccinul antiCovid Nu trebuie sa credem in unii care nu sunt doctori
ADVERTISEMENT

Şeful secţiei Neurologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Renică Diaconescu, a explicat cum funcționează vaccinul Covid-19. Acesta este programat să se vaccineze luni, 4 ianuarie 2020.

Medici, asistenţi şi infirmieri din cadrul secţiei SJU Slatina s-au infectat în număr mare în anul precedent. Renică Diaconescu spune că virusul nu are doar manifestările deja cunoscute, ci este o boală înșelătoare.

ADVERTISEMENT

„Acest virus produce şi leziuni cerebrale. Am căzut în plasa să credem că erau accidente vasculare normale şi erau, de fapt, accidente vasculare create de microtrombozele produse de acest virus. Şi produce tromboze nu numai în vasele din creier, ci şi din inimă, din rinichi, de aceea este foarte periculos, pentru că astupând un vas împiedici hrănirea ţesutului vital şi cu oxigen şi cu materii nutritive. De asta am şi avut un personal masiv infectat în secţie, atât doctori, cât şi asistenţi medicali şi infirmiere“, a declarat medicul, pentru „Adevărul”.

Medicul R. Diaconescu: Trebuie să fim informați în legătură cu vaccinul anti-Covid

Şeful secţiei Neurologie din spitalul din Slatina spune că munca de cercetare a vaccinului nu a început în 2020. Medicul a declarat că oamenii nu trebuie să fie îngrijorați și a explicat cum funcționează vaccinul.

ADVERTISEMENT

„Nu putem să fim atât de puţin educaţi şi să credem în ce ne spun unii care nu sunt doctori. Niciun medic de la Neurologie nu refuză vaccinarea. Este un vaccin foarte sigur. De data asta nu este un virus atenuat, nu este un virus mort pe care ţi-l introduce, este un ARN mesager, este de fapt o poză pe care i-o dă organismului ca el prin limfocitele cu memorie s-o recunoască şi să-şi pregătească armata de anticorpi, iar în caz că intră adevăratul virus, să lupte împotriva lui.

N-are ce să producă în organism, decât că îi pregăteşte o armată de anticorpi specifici pentru lupta cu noul virus. Acest ARN mesager a fost depistat de mult, se fac de multă vreme cercetări. Nu este singurul virus studiat de noi, sunt şi alte forme de virus, dar acesta a fost şi cel mai patogen, să spunem, cu transmisibilitate foarte mare.

ADVERTISEMENT

Se găsise proteina acestui virus, pe această proteină – scheletul acestei proteine este ARN-ul – s-a făcut un ARN mesager. Ca să înţeleagă cei care vă citesc, este de fapt o developare, o poză, a ARN-ului şi pe baza acestei poze s-a făcut acest vaccin “, spune Diaconescu.

„ARN mesager s-a acoperit cu o peliculă de lipide ca să nu poată fi devoalat imediat de anticorpii umani, ajung în organism pe cale injectabilă şi acolo ei transmit limfocitelor  (pentru că limfocitele sunt cele care ne apără), anumite limfocite T cu memorie, această poză şi acestea o transmit mai departe celorlalte serii de limfocite.

ADVERTISEMENT

În momentul în care organismul nostru, deja pregătit cu anticorpi specifici, intră în contact cu virusul viu, adevărat, ştie să-l atace“, mai spune medicul.

ADVERTISEMENT