ADVERTISEMENT
News

Ce spune Vlad Voiculescu despre tăierea salariilor medicilor de la ATI! Mesaj oficial al ministrului

Autor: Alexandru Năstase | 20.03.2021 | 17:16
Ce spune Vlad Voiculescu despre tăierea salariilor medicilor de la ATI! Mesaj oficial al ministrului
Vlad Voiculescu a explicat ce se întâmplă cu salariile medicilor de la Terapie Intensivă. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

FANATIK te pune la curent cu ce spune Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății,  despre tăierea salariilor medicilor de la ATI! Acesta nu a stat o clipă pe gânduri și a infirmat zvonurile privind intenţia Guvernului de a reduce veniturile medicilor.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, aflat pentru a doua oară în această funcție, Vlad Voiculescu a ținut să sublinieze că nu au existat astfel de discuţii în Executiv sau în coaliţia de guvernare.

“Am fost astăzi în vizită la un centru de vaccinare şi la un spital. Am fost surprins să aflu de zvonurile împrăştiate de diverse persoane iresponsabile că Guvernul ar avea în plan reducerea veniturilor medicilor în general, a personalului ATI sau a celor care duc în momentul ăsta greul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu, despre tăierea salariilor medicilor de la ATI!

Nu a fost nicio discuţie în Guvern sau în coaliţie despre aşa ceva, iar poziţia Ministerului Sănătăţii vă asigur că este clară: nici gând”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Vă reamintim că preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii a anunţat că, în cazul în care veniturile medicilor vor fi reduse, specialiştii din domeniul terapiei intensive vor demisiona în bloc şi se vor constitui în grup sau societate liberală, care va oferi servicii spitalelor, considerând incalificabil ca în plină criză sanitară clasa politică să atenteze la veniturile personalului medical.

ADVERTISEMENT

La rândul său, managerul Spitalului Găeşti, Laurenţiu Beluşica, afirmă că scăderea sporurilor va determina migraţia personalului din secţiile COVID-19, iar interzicerea cumulului pensie – salariu de la stat va avea ca efect disparţia liniilor de gardă.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că a cerut ministerelor să prezinte propria viziune în privinţa salarizării în sistemul public, pornind de la nişte principii.

ADVERTISEMENT

“Noi propunem ca salariul de bază la care să se raporteze majorările sau calculul salariilor să fie de 2.300 de lei, nivelul salariului minim brut pe economie. Dacă sunt sporuri, acestea să nu depăşească mai mult de 20% din nivelul salariului de bază, să fie introduse în grila de salarizare activităţi care în momentul de faţă nu sunt incluse”, a afirmat ea. Palfonarea sporurilor ar afecta mai multe categorii, printre care şi personalul medical.

De asemenea, Ministerul Muncii a pus deja în dezbatere publică proiectul care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat. O astfel de măsură ar afecta însă cadrele didcatice şi medicii, mulţi dintre aceştia lucrând şi după vârsta legală de pensionare, iar ieşirea lor din sistem ar avea consecinţe pe fondul lipsei de personal.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!