News

Ce spunea Nicolae Ceaușescu despre conflictul dintre români și unguri! Declarații ferme într-un document exclusiv

18.06.2020 | 16:52
Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă ce gândea și mai ales ce spunea Nicolae Ceaușescu despre conflictul dintre români și unguri, un conflict care se desfășura din plin și în vremea comuniștilor!

Astfel, conform stenogramei ședinței Comitetului Executiv al CC al PCR, din ziua de 12 iunie 1967, omul care conducea țara pregătea o Mare Adunare Națională în care avea câteva solicitări aparte pentru popor.

ADVERTISEMENT

Mai întâi de toate, Nicolae Ceaușescu le-a precizat tuturor celor prezenți, printre care Paul Niculescu Mizil, Emil Bodnăraș, Ilie Verdeț și alte nume grele ale partidului, că își dorește o dezbatere amplă, un raport despre politica externă a României.

Nicolae Ceaușescu, declarații ferme despre relația România – Ungaria

„Iniţial era vorba ca tovarăşul Mănescu să facă expunerea, tovarăşii îşi propuseseră ca să vorbească şi nişte deputaţi, un ţăran, un muncitor, un intelectual. Acum ţinînd seama totuşi, că în ultimul timp au fost multe evenimente, iar noi n-am dezbătut problemele acestea internaționale nici la plenară şi nici la Marea Adunare Naţională, pentru ca opinia publică să cunoască situaţia, ne-am gîndit să facem totuşi o dezbatere mai serioasă asupra problemelor politice internaţionale(…)

ADVERTISEMENT

(…) şi practic să nu ne limităm numai la politica de stat externă şi să facem o dezbatere asupra politicii partidului şi guvernului în problemele internaţionale actuale, inclusiv în problemele mişcării comuniste şi muncitoreşti internaţlonale”, a spus Nicolae Ceaușescu în debutul problemei.

Liderul PCR a desemnat și un om care trebuia să prezinte raportul. Ceaușescu i-a trasat obiective clare lui Gheorghe Maurer.

ADVERTISEMENT

„Aceasta presupune desigur ca să facem o dare de seamă amplă șine-am gîndit ca la Marea Adunare să fie prezentată o asemenea dare de seamă de către tovarășul Ion Gheorghe Maurer, președintele Consiliului de miniștri.

În afară de dânsul ne-am gândit că ar fi bine să ia cuvântul în cadrul Marii Adunări Naționale un număr mai mare de tovarăși din conducerea partidului și a statului nostru și diferiți alți deputați din toate domeniile de activitate. 

ADVERTISEMENT

Să fie o dezbatere de 2 zile, mai largă, să nu fie numai o dezbatere STAS, că ne pronunțăm pentru unitatea tuturor țărilor socialiste, pentru coexistența pașnică, și să analizăm lucrurile mai concret, să spunem lucrurilor pe față, să arătăm cum stau lucrurile în ceea ce privește relațiile noastre cu Uniunea Sovietică.

Să discutăm și despre relațiile noastre cu Ungaria, să arătăm că în trecut între unguri și români au fost multe neînțelegeri și că este timpul să punem capăt acestor lucruri, pentru că numai în situația unor relații de prietenie se creiază condițiile pentru buna dezvoltare a ambelor popoare și că în sensul acesta am discutat cu tovarășii maghiari când am fost acolo.

La fel să ne referim la relațiile noastre cu toate țările socialiste din Europa, la relațiile noastre cu China, la relațiile noastre cu toate celelalte țări”, a mai spus Ceaușescu.

Mai mult de atât, soțul Elenei Ceaușescu le-a atras atenția tuturor celor prezenți. „ Cu fraze stereotipe n-o să-i facem să înțeleagă adevărata față a lucrurilor”, a mai spus fostul dictator

„Să căutăm să explicăm cât mai clar aceste probleme ca să înțeleagă mai bine oamenii cum apreciem noi lucrurile și cum trebuie să acționăm. Trebuie să înarmăm activul nostru de partid și de stat cu aceste probleme ca să știe și ei la rândul lor cum acționează în legăturile pe care le au.

Deci, propun, să dezbatem pe larg toate aceste probleme pentru că cu fraze stereotipe n-o să-i facem să înțeleagă adevărata față a lucrurilor. 

Iată, cam în sensul acesta ne-am gândit să organizăm, dacă Comitetul Executiv al CC al PCR este de acord, această dezbatere. Sesiunea să fie ținută în Sala Palatului, să fie invitat și activul nostru de partid și de stat, corpul diplomatic, presa străină. Ce ziceți tovarăși?” , a mai întrebat Nicolae Ceaușescu

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Recalcularea pensiilor, o mare problemă. Cine va trebui să plătească din buzunar
Recalcularea pensiilor, o mare problemă. Cine va trebui să plătească din buzunar
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei....
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită